Als de tijd ons komt halen

Door Linda Blij

“Het gesnik van Manuel schudt me wakker. Hier en nu zijn geen strijdbijlen te ontdekken. Ik berg mijn gedachtes even goed op als Manuel zijn luchtgitaar. Misschien gaat het er niet om waarom we er zijn of waar, maar juist dat we er zijn, precies op de juiste plek, op het juiste moment.”

Als uitvaartverzorger stond Linda Blij bijna 10 jaar families bij tijdens het afscheid van hun dierbare. Dit leidde tot vele bijzondere ontmoeting in ontroerende en soms aangrijpende situaties. Deze lieten haar op een hele andere manier kijken naar het leven. In deze bundel met 52 treffende verhalen neemt zij jou mee in de ervaringen die haar hebben geraakt. Op liefdevolle wijze schetst zij de mensen die zij mocht ontmoeten en de waardevolle (levens)lessen die zij van hen leerde.

Elk verhaal is geschreven als een uitnodiging om met liefdevolle ogen te kijken naar het leven en het alledaagse als magie te omarmen. Als geheel leest het boek als een persoonlijke reis, waarin Linda voorzichtig leert luisteren naar haar hart en werk gaat maken van haar dromen.

 

28 jaar was ik, toen ik uitvaartverzorger werd, met één wens: van betekenis zijn voor anderen. En dat werd ik, voor zoveel families die ik mocht begeleiden. Nog meer dan dat werden zij dat voor mij. Want het werken met de dood maakte alles in het leven net iets echter, urgenter. Elke ontmoeting weer, zorgde dat voor een hele nieuwe betekenis van mijn leven.

In mijn verhalenbundel neem ik je mee in de persoonlijke ervaringen die mij hebben geraakt en geef ik je een kleine inkijk in dit bijzondere vak. Vertel ik je over de mensen die ik mocht ontmoeten en de betekenis die zij voor mij hebben gehad. Over de lessen, die mij hebben veranderd, in de hoop dat ze ook voor jou iets moois teweeg brengen.

Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe we allemaal op onze eigen manier van onmisbare waarde zijn. Schreef ik met die gedachte tussen de regels door een voorzichtige uitnodiging aan jou om jouw plek hier ten volle in te nemen. Om te luisteren naar jouw hart en werk te maken van alle dromen die jij rijk bent.

Door jezelf dit te gunnen en mijn boek nú alvast te kopen, help je als vanzelf mee aan mijn droom. Mijn boek, dat niet kan wachten om anderen te inspireren zichzelf en hun tijd te koesteren, elk moment weer.

 

'Dit boek is een pareltje van troost. Linda weet woorden te vinden voor betekenisvolle momenten. Ze weet als voormalig Uitvaartverzorger uit de levensverhalen lessen te destilleren die het hart raken en ons helpen herinneren hoe iedereen op eigen wijze waarde toevoegt aan het leven.'
- Mieke Bouma,  auteur | oprichter en docent Storytelling Academy

‘Wat een cadeau, deze pareltjes van ervaringen en inzichten. Dank je wel dat ik ze alvast mocht lezen. Deze verhalen moeten gepubliceerd worden, het zijn juweeltjes.’
- Bea Rigter, Neerlandica | Chief Storyteller en Interviewer

 € 4775,75  
van
 € 4750  
opgehaald

144 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

GELUK(T)!

Yes!!!!! We hebben het gehaald! Mijn boek gaat er écht komen!

Verwachtingsvol word ik door de lege bladzijde op mijn scherm aangekeken. Het is gek om zo stil te vallen, terwijl mijn hart zoveel te vertellen heeft. Hoewel mijn woorden nog even niet willen komen, weet de knipperende cursor al wel precies wat het wil zeggen: het is je gelukt, het is je gelukt, het is je gelukt!

In gedachten hoor ik hoe mijn dochtertje enthousiast in hetzelfde ritme de lettergrepen in de woorden klapt. Het-is-je-ge-lukt! Ge-lukt! Voor het eerst valt het me op dat het woord ‘geluk’ verstopt zit in ‘gelukt’. Eén letter en een wereld van verschil. Zoveel mensen, die voor mij dit verschil mogelijk hebben gemaakt.

Mijn boek. Het gaat er komen! Elk woord, elke letter die zo liefdevol werd geschreven op de ooit zo lege bladzijde. Ze vinden hun weg naar papier en straks naar alle boekhandels. En daar heb jij mede voor gezorgd.

Dankjewel, mooi mens, voor jouw hulp, jouw vertrouwen en alles dat jij in staat was om te doen. Dat is voor mij onbetaalbaar kostbaar en maakt mij zo dankbaar. Jij. Jij bracht het geluk in mijn ‘gelukt’. Maakt in mijn wereld, een wereld van verschil ♡

Dankbaar om jou

De afgelopen dagen zijn de tranen al regelmatig in mijn ogen gesprongen. Minstens zo vaak als mijn hart al is opgesprongen van plezier. Best overweldigend, kan ik je vertellen. Want al vanaf het moment dat ik het verschijnen van mijn boek wereldkundig heb gemaakt, krijg ik langs alle kanten lieve berichtjes, aanmoedigingen en enthousiaste reacties. Dan heb ik het nog niet eens over al die fantastische donaties die al zijn gedaan.

Allemaal mensen die nieuwsgierig zijn, mensen die het mij gunnen. Lieve mensen, waarvan ik het geluk had ze te ontmoeten. Met sommigen van hen deel ik al vele gezamenlijke jaren. Anderen, een enkel moment van oprecht contact. Met veel liefde blijven ze me bij.

Zo moet ik denken aan één van hen, die steeds wanneer ik haar ontmoette een treinreis achter de rug had. Elke reis bracht ze een mooi verhaal mee over iemand die ze had ontmoet, die net even iets had gezegd dat ze nodig had om te horen. En dan zie ik mijzelf weer op het bankje in het Valkenbergpark, met die mooie mensen tegenover mij die met een complete vreemde een stukje van hun hart delen. Met alle wonderlijke, waardevolle gesprekken die daardoor ontstaan.

We hoeven echt geen jaren met elkaar te delen om elkaar bij te blijven. Eén enkel moment is al meer dan genoeg. Een moment waarin we elkaar niet alleen met woorden, maar met ons hart uitnodigen. Bereid om te luisteren, om de ander te ontmoeten, gewoon zoals die is. En het mooie is, we weten duidelijk allemaal hoe dat moet. We hoeven er alleen maar even voor ‘te gaan zitten’. In de trein, op een willekeurig bankje, daar waar de dag ons maar brengt. En dat, brengt zoveel goeds.

Dankjewel mooi mens, dat jij er bent. Dat jij op jouw manier het leven kleurt, míjn leven kleurt. Al is het alleen al door dit stuk te lezen en daarmee bereid te zijn een klein stukje van mij te zien. Dankjewel, als jij degene was die mij liefde en enthousiasme stuurde in woorden en gedachten. Dankjewel, als jij met al jouw vertrouwen een donatie voor mijn boek hebt gedaan.

Ik ben je dankbaar, meer dan je voor kunt stellen.

Reacties

Ik ben enorm trots op je, wat een prestatie! Ik kan niet wachten om het boek te leden.

 

Veel liefs Rob 

Dankjewel lieve Rob! Jij brengt mijn boek gewoon meteen al over wereldzeeën ♡

Wat kijk ik er naar uit om dit boek te lezen!! Trots op jou, Linda.

Dankjewel lieve Katja, blij om jou! 

Woohoo! ✨

Haha zeg dat wel lieve Nienke! 🥳

Kan niet wachten!!

Haha lief! Gelukkig heb jij heel goed gezelschap 😉🥰

Laat het nog lang duren voordat de tijd ons komt halen.

We kunnen niet wachten tot ons boek arriveert!! 
 

Marline 

Jan en Bep

Dank jullie wel alledrie! 🫶🫶🫶 

 Ik wens dat je wereldberoemd wordt met dit boek lieve Linda! Moge je al het goeds en moois toekomen❤️

Zo lief, dankjewel Anisa!! ♡♡

Tof zeg! Ik ben heel benieuwd naar je verhalen 😀

Dankjewel lieve Christel! Maakt me heel blij om dat te lezen 😄🫶

Gefeliciteerd! Ik kijk naar uit om het boek te ontvangen Xx Anael 

Dankjewel lieve Anael, maakt me blij!! ♡

Succes Linda!!!! Liefs Wendy

Dankjewel lieve Wendy! Blij met jouw support 🥰🫶

Succes lieve Linda, ik kijk uit naar je boek!

Liefs,

Sandra Veneman

Dankjewel lieve Sandra! Voor jouw hulp, jouw enthousiasme, maakt me heel erg blij! 😍🫶

We kunnen niet wachten om dit boek te lezen ♡

Hihi lieverds, ik zie jullie al zitten samen, met ieder een exemplaar in de hand. 🥰😘🫶

Lieve Linda, wat ben jij toch een parel, een unieke vrouw, ik ben zo trots op jou! Dikke kus Eva

Lieve, lieve, lieve Eva, over parels gesproken 🥰🥰

Omdat je het verdient.

Brengt een grote glimlach op mijn gezicht, dankjewel! ♡♡

Fantastisch Linda! Dat je boek maar mag vliegen! Liefs, Marti

Dankjewel Marti! Insgelijks! ;)

Hoi Linda, spannend maar gaat lukken, toi, toi, toi! Veel liefs Sylvia

Dankjewel lieve Sylvia! Met al die lieve hulp pper en liefdevol vooruit, blij mee! ♡

Fantastisch dat je je boek hebt geschreven, natuurlijk wil ik een exemplaar!

Haha dankjewel lieve Laura, jullie zijn zo onmisbaar geweest op deze reis!! 🫶

Ik ken weinig mensen die zo goed naar anderen kijken en zien kunnen als Linda. 

Daarom ben ik zeer benieuwd naar de verhalen in het boek!

Wat lief Wiko, dankjewel! Je brengt opnieuw een glimlach van oor tot oor! ♡

Super Linda,

groetjes Mariëlle

Dankjewel lieve tante Mariëlle, maakt me toch maar trots dat ik zomaar bij jullie in de boekenkast kom staan 😍

Succes! Ciao Olga &Ard

Ha allebei, een glimlach van oor tot oor! Wat lief van jullie, dankjewel! 😍😍

Dag lieve Linda,

Bijzonder mooi dat je deze stap hebt gewaagd. We kijken uit naar je boek.

Liefs, Christianne

Dankjewel lieve Christianne! Dankbaar voor jouw hartesteun ♡♡

Ik kan niet wachten tot dat het boek uit gegeven wordt !! Ben heel benieuwd 

Wat gaaf! Ik ben echt benieuwd naar je verhalen 

Lieve, lieve Juliëtte, hihi dit hadden wij al die jaren terug zo toch nooit kunnen voorspellen 😉🥰

Ik hoop op een succesvolle verkoop. 

Dankjewel, lieve Gea ♡ Daar heb jij alvast mede voor gezorgd! 

Geweldig, Linda!! Trots op jou :)

ik kijk uit naar je boek. Heel veel succes en liefs! Jasmijn

Dankjewel lieve Jasmijn!! Ik zie ons nog zitten, samen schrijvend vanaf die eindeloze gouden bergen. Wat een cadeautje en wat een gouden herinneringen 🥰🫶

Het is zover Linda! Wat mooi dat het je gelukt is om dit boek te schrijven.  Ik kijk er naar uit om het te lezen! 

Dankjewel lieve Caroline! Wat een stap hé, blij met jouw lieve hulp! ♡♡

Reactie toevoegen

Poll

Linda Blij (1983) volgt geen recht uitgestippeld pad, maar gaat de weg van haar hart. Begonnen in Human Resources leerde zij door schade en schande haar hart te volgen. Zij schoolde zich om tot uitvaartverzorger en specialiseerde zich tot ceremoniespreker en levensverhalenverteller. Als sneldichter verrast zij mensen (op straat) met persoonlijk geschreven gedichtjes. Met haar werk als de ’Tolk van Hartzaken’ moedigt zij anderen aan hun hart te laten spreken en de schoonheid te zien in zichzelf én elkaar.

Meer weten over Linda? Bezoek dan haar websites van Liefbrief of  Tolk van Hartzaken

Tegenprestaties

 € 15  
of meer
Bedankt!

Jij gelooft in de kracht van dromen en wilt graag een gift doen, zonder er iets voor terug te ontvangen. Mijn oneindige dank krijg je, sowieso!

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Je ontvangt één exemplaar van het boek.

Bedankt! Je ontvangt één exemplaar van het boek. Ben je grote fan en vind je het boek wel meer waard? Of, wil je graag iets meer geven om Linda te helpen? Je kunt het bedrag aanpassen naar dat wat voor jou past!

76 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
Een gesigneerd exemplaar en een uitnodiging boekpresentatie

Bedankt! Je ontvangt een gesigneerd exemplaar van het boek en een uitnodiging voor de boekpresentatie.

21 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 45  
of meer
Twee gesigneerde exemplaren

Bedankt! Je ontvangt twee gesigneerde exemplaren van het boek.

6 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Gesigneerd exemplaar, set ansichtkaarten en uitnodiging boekpresentatie

Je ontvangt een gesigneerd exemplaar van het boek, een set van 5 A6-kaarten met een inspirerende les uit het boek én een uitnodiging voor de boekpresentatie.

11 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Persoonlijk gedicht, gesigneerd exemplaar van het boek en uitnodiging boekpresentatie

Ik schrijf voor jou een persoonlijk gedicht op basis van een online formulier dat jij hebt ingevuld. Daarnaast ontvang je natuurlijk het boek én een uitnodiging voor de boekpresentatie.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
Voordracht, gesigneerd exemplaar van het boek en uitnodiging boekpresentatie

Ik kom bij jou of jouw evenement op bezoek om te vertellen over het boek en geef daarbij een voordracht van enkele verhalen. Daarnaast ontvang je natuurlijk een gesigneerd exemplaar van het boek én een uitnodiging voor de boekpresentatie.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 400  
of meer
Sneldichten, gesigneerd exemplaar en uitnodiging boekpresentatie

Ik kom een dagdeel van ca. drie uur sneldichten op jouw evenement, feest, bruiloft of andere bijzondere gelegenheid. Daarnaast ontvang je natuurlijk een gesigneerd exemplaar van het boek én een uitnodiging voor de boekpresentatie.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie