Wat is Slagboom?

Wat is Slagboom?

Slagboom is hét crowdfundingplatform voor beginnende en gevorderde auteurs en dichters die een boek willen uitgeven. Een uitkomst voor schrijvers en dichters die de publicatie zelf financieren, maar nog net even een duwtje in de rug nodig hebben. Door middel van begeleiding van de crowdfundingcampagne, creatieve promotie en persoonlijk advies helpt Slagboom potentiële auteurs hun droom te verwezenlijken: het uitgeven van een boek. Via onze website kunnen donateurs gemakkelijk bijdragen aan het boek van hun keuze. Zo zijn er inmiddels met behulp van Slagboom al 20 prachtige boeken succesvol uitgegeven, voor en door het publiek!

Dankzij crowdfunding op Slagboom heeft de auteur direct contact met donateurs en lezers. Zo kunnen lezers naast het steunen van een auteur of een boek hun mening geven over bijvoorbeeld een boektitel of een cover. Een prachtige manier om het boek nog beter te maken en lezers in te zetten als ambassadeurs. Een crowdfundingtraject zorgt er tegelijkertijd ook voor dat er al promotie voor een boek gemaakt wordt voor het überhaupt verschenen is.

Vanzelfsprekend krijgt iedereen die de auteur op weg helpt naar de publicatie van een boek een passende tegenprestatie voor zijn of haar donatie!

Meer over de initiatiefnemer

Slagboom is een initiatief van Uitgeverij Palmslag. Om een campagne te beginnen op Slagboom is het echter geen vereiste dat het boek naderhand ook bij Uitgeverij Palmslag uitgegeven wordt.

Palmslag is een landelijke, onafhankelijke algemene uitgeverij die zich met veel passie voor het boekenvak richt op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie. Uitgeverij Palmslag geeft (e-)boeken in opdracht uit en ontplooit activiteiten waar lezers en liefhebbers van literatuur plezier aan beleven of die tot nadenken stemmen. We willen beginnende en gevorderde auteurs en samenwerkende partners – van redacteuren, ontwerpers en drukkers tot fotografen en illustratoren – uitdagen tot het maken van mooie, aansprekende en authentieke (crossmediale) uitgaves. In die samenwerking zijn we creatief en ambitieus, maar ook kritisch en eerlijk.

Statistieken

4009 lezers en boekliefhebbers doneerden gezamenlijk al €232.893, goed voor 52 succesvolle boeken en dichtbundels.