Clio en de waarde van kunst

Door Kevin Kristiaan Jansen

Als kunstenaar vul ik bij tussenpozen expositieruimtes met mijn conceptuele interpretaties. En dan vooral met schilderijen, natuurlijk! Maar plots was ik verwikkeld in een langdurig project en ontstond daar zomaar een debuutroman, met als doel kunstinzichten op te halen en op een leuke wijze de postmoderne kunstgeschiedenis te introduceren. Ik beantwoord in dit boek gestaag de ingewikkelde vraag: ‘Wat is de waarde van kunst?’

Als jij jezelf dit ook altijd al afvroeg – of misschien is dat ietwat overdreven, maar wil je er wel meer over weten – reserveer dan nu jouw unieke boek door bij te dragen aan de crowdfunding. Het streefbedrag is ruwweg de helft van de totale kosten; de rest betaal ik uit eigen zak. Ik vind het namelijk belangrijk om visies over kunst te delen en anderen in te laten zien dat kunst het nut tussen het nutteloze is. Help mij mee met deze publicatiekosten en krijg er een boek of meerdere voor terug!

Een bijzondere kunstenaarsroman
Het bleek een buitengewoon jaar voor Clio. Naast haar start als geschiedenisdocente brak ze haar hoofd over het nut van kunst. Want wat is dat nou eigenlijk? Vooral die hedendaagse kunst? Gaat het erom iets moois te creëren? Is het puur een vorm van expressie? Of gaan we hieraan voorbij? Met haar doortastendheid liet Clio een tegenstribbelende schilder hedendaagse kunstwerken naschilderen, om daarmee de rol van kunst te betwisten. Tijdens haar zoektocht dreven er veel theorieën naar boven en besefte Clio al gauw dat haar vragen moeilijk te beantwoorden waren…

Kunsthistorische fictie
Niet alleen kom je in Clio en de waarde van kunst meer te weten over de postmoderne kunst, het boek bevat ook alle schilderijen van Clio en Schilder in full colour geprint en volg je het verhaal achter hun analyses.

De beloningen voor je donatie vind je rechts op deze pagina. En hoe meer je doneert hoe specialer de beloning. Dus dank alvast voor je steun aan mijn debuut als schrijver!

Kevin Kristiaan Jansen

 

 € 2505  
van
 € 2500  
opgehaald

33 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Er zijn nog geen updates geschreven.

Reacties

Kevin, zet 'm op! Alvast veel plezier met de publicatie van 'Clio'.

Heel veel succes Kevin! Ik hoop dat het lukt:) en ben enorm benieuwd natuurlijk naar dit boek waar ik al zoveel over gehoord heb. 

Reactie toevoegen

Poll

Kevin Kristiaan Jansen (1992) is een autonoom kunstenaar sinds 2013. Een belangrijk kenmerk van zijn werk is dat hij je wil laten nadenken over kunst en wat kunst is. Zijn debuutroman 'Clio en de waarde van kunst' is een vertaling hiervan naar letters.
 
Meer over Kevin vind je op zijn website: https://curriculumvitae-kkj.org/

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
De vrijgevige

Je wilt het project sponsoren. Dat is lief!

6 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
De lezer

Het boek ligt gesigneerd klaar op de boekpresentatie of je haalt hem een keertje op. Via-via kan ook.

9 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
De verre

Zo te zien wil je het boek liever thuis gesigneerd laten bezorgen. Dat kan!

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
De kaart

Je krijgt niet alleen een gesigneerd exemplaar, maar ook een setje ansichtkaarten van de schilderijen in het boek. Leuk extraatje, toch?

6 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
De uitdeler

Je wilt er zelf eentje en één extra om weg te geven. Wat leuk, dat is dubbel zo lief! Ze komen gesigneerd jouw kant op of we zien je bij de boekpresentatie.

6 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 60  
of meer
De gulle liefhebber

Oké, oké, vooruit. Je krijgt twee exemplaren én een setje ansichtkaarten voor je extra bijdrage!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 120  
of meer
De Maecenas

Je krijgt niet alleen een gesigneerd exemplaar, maar ook nog een uniek, abstract schilderij van Clio. Zo steun je niet alleen het boek, maar ook de kunsten zelf!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
De leergierigen

Ik geef een lezing over het boek en de waarde van kunst, neem twee gesigneerde boeken met me mee en ansichtkaarten om uit te delen.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie