De kleine kerstboom

Door Kim van der Veen

Aan de rand van een klein, gezellig dorpje, groeien ieder jaar prachtige dennenbomen en in de weken voor kerst is de verkoop van de bomen in volle gang. Iedereen wil natuurlijk een zo mooi, groot en groen mogelijke boom voor in huis. Maar tussen al die bomen valt er één boompje wat weg.  Hij staat er al jaren maar blijft klein van stuk en de meeste kopers zien hem niet eens staan. Toch gaat hij weer hoopvol het feestseizoen in. Zal hij weer achterblijven? Of zal hij dit jaar eindelijk iemand zijn kerst compleet mogen maken?

‘De kleine kerstboom’ schetst een beeld van hoe de wereld invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen en hun verlangen om ‘’erbij te horen’’. Ieder kind zoekt naar zijn plekje in de wereld en die wereld is niet altijd liefdevol. Maar ieder kind is uniek, met eigen talenten en kwaliteiten. En voor ieder kind is een prachtig plekje in de wereld. Hoewel het soms kan voelen alsof het nooit zal gebeuren, vindt iedereen uiteindelijk de plek waar hij thuishoort. Door middel van een sfeervol verhaal leren kinderen een van de belangrijkste levenslessen: ‘Je bent perfect zoals je bent. Zolang je in jezelf gelooft, ben je altijd goed genoeg.’

Het idee achter het verhaal is dat we allemaal opgroeien met het idee dat we ons aan moeten passen aan onze omgeving. Dat we beter, mooier en slimmer moeten zijn dan een ander, om ons plekje te kunnen vinden in de wereld en om ons waardevol te voelen. Ik vind het belangrijk om kinderen te leren dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat hun ontwikkeling niet betekent dat ze net zo moeten zijn als een ander of misschien zelfs beter. Opgroeien doe je in je eigen tempo en ontwikkelen doe je met je eigen talenten. Dat maakt je uniek, je bent namelijk al waardevol.

 € 1758  
van
 € 1750  
opgehaald

43 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Het aftellen begint!

Inmiddels hebben al heel wat mensen een donatie gemaakt. Ontzettend bedankt allemaal!

Terwijl we aftellen naar kerst, begint het aftellen voor 'De kleine kerstboom' ook. Ik wil jullie dus nog graag oproepen om in je omgeving zoveel mogelijk te delen en mensen aan te sporen ook mee te helpen! Op social media deel ik veel over het project, de voortgang en de illustraties. Al deze berichten staan openbaar en kunnen gedeeld worden. Deel het op je tijdlijn, in de app van je werk, vereniging, vriendengroep, familie, iedereen die geïnteresseerd kan zijn! 

Dit boek betekent veel voor me. Niet alleen omdat ik graag mijn debuut als auteur wil maken, maar ook omdat ik een boodschap heb die ik wil overbrengen. Kinderen zijn zo ontzettend beïnvloedbaar en onzeker. Ze moeten voldoen aan allerlei eisen om erbij te horen. Op academisch en sociaal niveau. Ik vind het belangrijk om volgende generaties te leren van zichzelf te houden, zichzelf te accepteren en laten geloven in hun eigen kunnen. Ieder heeft zijn eigen talenten en kwaliteiten die ze op hun eigen manier ontwikkelen. Geen kind is hetzelfde en dat is een prachtig iets! Ieder kind verdient de vrijheid om zichzelf te zijn te weten dat ze waardevol zijn. 

Help mij deze boodschap de wereld in te krijgen in de vorm van een prentenboek dat ouders  samen met hun kinderen kunnen lezen, kunnen voorlezen voor het slapengaan. Zodat iedere dag, weten: 'Ik mag er zijn.'

Reacties

Heel veel succes met je boek lieverd! Wij geloven in je.

Hoi Kim, 

Ik wil graag jouw kinderboek ontvangen! 
Dan lees ik het voor aan kinderen op mijn werk, een basisschool in Krimpen aan den IJssel.

Het idee achter je boek;  dat elk kind waardevol is, goed zoals het is, is zo waar! 
Heel veel succes met het waarmaken van je boekendroom!
Liefs, Ingrid

Veel succes Kim

Lieve mensen, ontzettend bedankt voor jullie lieve reacties en jullie donaties! We hebben nog een kort stukje te gaan, maar we gaan ons best doen om een flinke laatste slag te slaan en die 100% te halen! :)

Ik ben supertrots op je! Dit boek gaat er sowieso komen. Het is te mooi om niet uitgebracht te worden.  

 

Liefs mama

Reactie toevoegen

Poll

Kim van der Veen (1997) is opgegroeid in Leeuwarden en studeert aan de Academie voor Popcultuur. Al van jongs af aan wilde ze altijd nieuwe creatieve dingen uitproberen. Tekst, Illustratie, schilderen, muziek, bloemsierkunst, de lijst is eindeloos. Hobby’s werden passies en met die passie heeft ze zich nu gestort op het schijven en illustreren van kinderboeken. ‘De kleine kerstboom’ is haar debuut.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt voor je donatie!

Jij hebt meegeholpen 'De kleine kerstboom' werkelijkheid te maken!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Boekenlegger

Als bedankje krijg je een geïllustreerde boekenlegger toegestuurd!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
Donatie inclusief boek

Als bedankje voor je donatie, krijg je het boek zodra deze uit is, thuisgestuurd!

11 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 40  
of meer
Gesigneerd boek

Je ontvangt het boek gesigneerd opgestuurd, met een persoonlijke boodschap!

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Gesigneerd boek + boekenlegger

Je krijgt zowel een gesigneerd exemplaar toegestuurd, als een geïllustreerde boekenlegger!

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 60  
of meer
Gesigneerd boek + boekenlegger & ansichtkaarten

Je krijgt zowel een gesigneerd exemplaar toegestuurd, als een geïllustreerde boekenlegger en een setje ansichtkaarten!

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Een persoonlijke touch

Ik kom het boek persoonlijk afleveren zodra het uit is en signeer deze ter plekke. Ook krijg je hier de boekenlegger en het setje ansichtkaarten bij cadeau!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 150  
of meer
The whole package

Ik kom het boek niet alleen persoonlijk afleveren en signeren, maar doe ook nog een voordracht uit het boek. Ook hierbij ontvang je natuurlijk de boekenlegger en het setje ansichtkaarten!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 200  
of meer
Mede mogelijk gemaakt door

The whole package plus een extra. Naast de persoonlijke aflevering, het signeren, de voordracht, de boekenlegger en de ansichtkaarten, komt ook nog jouw naam achterin het boek te staan als donateur.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie