De Marktslager

Door Geeske Smit

Een bijzonder kookboek met 40 hartverwarmende verhalen en recepten, vakkennis en heel veel tips & tricks.

Geniet, lach, proef en ontdek! De Marktslager viert haar 40-jarig jubileum en doet dat met een eerbetoon aan haar klanten. Wat maken zij met het stukje vlees dat ze wekelijks op de markt halen? In dit buitengewone boek krijg je een uniek kijkje in het leven en de keuken van échte liefhebbers van eerlijke, duurzame en lokale producten. Familie, vrienden en klanten van De Marktslager delen persoonlijke gerechten.

Het is een kookboek voor elk moment met makkelijke & hoogstaande recepten. Sukade zoals je oma het maakt, steak tartaar van een topchef of tofu met tzatziki van een macrobioot. Maar ook vegetarische huzarensalade op z'n Surinaams, sugo all'amatriciana en een typische Britse Sunday roast.

Het is niet niks om in deze tijden een boek uit te brengen, maar het is wel nodig. Dit boek is een waar levenswerk. We nemen je mee van boer tot bord en je leert meer over de filosofie van Geeske en Gezinus (de derde generatie Marktslager), hoe ze stimuleren puur te eten, trots te zijn op de dieren van dichtbij en dankbaar voor wat ze ons geven. Het is een eerbetoon aan de lokale eetcultuur, van vroeger en van nu, nog steeds uitermate belangrijk voor onze wereld. Een boek dat elke liefhebber van eerlijk eten op de plank moet hebben staan.

Om dit bijzondere kookboek te maken zijn we twee jaar lang langs huis en haard van Groningers getrokken. We hebben ze het hemd van het lijf gevraagd, de gerechten voorgeproefd en alles op beeld vastgelegd.

Jouw bijdrage helpt ons de kosten voor het maken van het allereerste marktslager kookboek van Nederland te dekken. Je kunt kiezen voor een vrije gift geven of doneren met een tegenprestatie. Wat je ook kiest, onze dank is groot!

 € 7500  
van
 € 7500  
opgehaald

23 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Er zijn nog geen updates geschreven.

Reacties

Gefeliciteerd met het jubileum! Ben erg benieuwd naar het kookboek.

Dankuwel! Bedankt voor uw bericht. 

Fantastisch wat leuk, heel veel succes!

 

Dankjewel, Kien 🙏🏽

Geweldig initiatief! Ik

kijk uit naar het boek 👍🏼.

Dankuwel! 🙏🏽

Respect om een boek te schrijven. Dat kost veel tijd en energie. Maar Geeske heeft heel veel energie en vlees is haar Passie. Ik ben heel benieuwd naar haar boek

Dankjewel, Remco! Mooie woorden 🙏🏽

Super om onderdeel te mogen zijn van dit mooie boek! Ik weet dat ik een exemplaar krijg maar wil er ook één cadeau geven. 
Lekker met een borrelpakket. 
Gefeliciteerd met de mijlpaal 40 jaar en het boek 
Liefs 
Carola & Edwin 

Dankjewel Carola en Edwin! Bedankt voor het meewerken en bedankt voor het mooie bericht 🙏🏽

Hartstikke leuk initiatief dit! Vriendelijke groeten, Rob Ypma

Als Brabander, grootste fan van de Marktslager in Groningen. Hopelijk mag ik over 40 jaar een bijdrage leveren aan het tweede boek. 

Reactie toevoegen

Poll

Er is geen biografie geschreven.

Tegenprestaties

 € 20  
of meer
Bedankt!

Bedankt, je gulle gift wordt zeer gewaardeerd!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 44,95  
of meer
1 gesigneerd boek + De Marktslager Magazine

Met deze donatie krijg je een gesigneerd boek en het De Marktslager magazine cadeau.
**Het boek komt in week 51 uit, in deze week ontvang je een mail met details over de verzending van jouw pakket.

11 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
1 gesigneerd boek + De Marktslager Borrelpakket

Heb je zin in een De Marktslager borrelhapje tijdens het lezen van het kookboek? Je krijgt met deze donatie een gesigneerd boek en een verrukkelijk borrelpakket.
**Het boek komt in week 51 uit, in deze week ontvang je een mail met details over de verzending van jouw pakket.

5 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
1 gesigneerd boek + vlijmscherp vleesmes van Victorinox

Je start als thuisslager begint hier. Je krijgt een gesigneerd boek vol tips en tricks uit de slagerij en een vlijmscherp vleesmes van Victorinox. Aan de slag!
**Het boek komt in week 51 uit, in deze week ontvang je een mail met details over de verzending van jouw pakket.

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 500  
of meer
2 gesigneerde boeken + complete bbq voor 15 personen

Lekker barbecueën met je familie of vrienden begint met lokaal, puur en (h)eerlijk vlees. Doneer en krijg 2 gesigneerde boeken en een een complete barbecue voor 15 personen met het lokaal, puur en (h)eerlijk Blaarkopvlees bij je thuis.
**Het boek komt in week 51 uit, in deze week ontvang je een mail met details over de verzending van jouw pakket en een cadeaubon voor de bbq.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 1500  
of meer
3 gesigneerde boeken + Meet the makers: van boer tot bord inspiratie dag voor 4 personen

Neem je zakenrelaties, kinderen of vrienden mee op De Marktslager food tour! Het is belangrijk dat je weet wat je eet en waar het vandaan komt. Het word een dag vol inspiratie en aha-momenten, waarin je vanvan boer tot bord gaat. We nemen je mee langs de weilanden, de boerderij, het slachthuis, de slagerij, de markt en sluiten de dag af met een heerlijk diner bij Block & Barrels. Je leert van de boer, de slachter, de slager, de marktkoopman, maar ook van de makers van het kookboek. Interessant? We do think so!
**Het boek komt in week 51 uit. Voorafgaande mailen we je om de inspiratiedag in te plannen en kort te sluiten of je het boek voorafgaande of tijdens de dag wilt ontvangen.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie