De Strijd om Aera: Verraad

Door Sanne de Bock

Lang geleden was Aera één groot, welvarend koninkrijk. Gebeurtenissen die niemand zich tegenwoordig nog kan herinneren, leidden echter tot een radicale tweedeling waarbij het concurrerende Noorder en Zuider Koninkrijk werden geboren.
Beide monarchieën worden geregeerd door een hebzuchtige koning, die – ondersteund door zijn al even wrede Raad – met een regelmatige goederendonatie zijn onderdanen uitperst tot de laatste druppel. Bij deze ceremonie, in het Noorden bekend als ‘de Offering’ en in het Zuiden ‘de Donatie’ genoemd, dient het volk tachtig procent van zijn weekopbrengst af te staan aan de machtshebbers. Hiermee voorzien ze hun koning in zijn levensonderhoud en steunen ze de landelijke Militie, die zich ontfermt over het voortslepende conflict waarin beide Koninkrijken strijden om de naam van het oorspronkelijke land. Nooit heeft dit gevecht echter een winnaar opgeleverd.

Wanneer een jonge vrouw ontwaakt in een ziekenhuis van het Noorder Koninkrijk en ontdekt dat ze geen flauw idee meer heeft wie ze is of wat er is gebeurd, is ze de wanhoop nabij. Gelukkig wordt ze opgevangen door haar vriend Trojan, die haar vertelt dat de autoriteiten haar op de hielen zitten. Hij neemt haar met zich mee en brengt haar onder in een verlaten hotel om haar achtervolgers te ontvluchten.
Trojan noemt haar Alanna en zegt dat ze in groot gevaar is, omdat ze iets heeft ontdekt dat ze van de regering, Koning Ainmyr Borean en De Noordelijke Koningsraad, niet mocht weten. De Raad heeft haar laten verongelukken en voor dood in haar auto achtergelaten, zich er niet van bewust dat hun slachtoffer nog in leven was. Aangezien Alanna zich niets van dit alles herinnert, zit er voor beiden niets anders op dan een grimmige zoektocht naar de informatie die tot haar dood had moeten leiden.

Ondertussen wordt de Volksvertegenwoordiger, het enige Raadslid dat door de Noordelijke burgers zelf wordt gekozen, veroordeeld tot de doodstraf vanwege fraude die hij zou hebben gepleegd tijdens de wekelijkse Offering. Het in armoede levende volk, eeuwig trouw aan hun leider, laat de VV als een baksteen vallen, maar Alanna vermoedt dat er meer aan de hand is. Langzaam ontwart ze een netwerk van leugens en intriges en neemt ze de zware taak op zich iets te doen aan het dictatorschap waaronder het land al jaren gebukt gaat. Maar is zij hier wel toe in staat?

De Strijd om Aera: Verraad
Verraad vormt het eerste deel van de trilogie over de eeuwigdurende onenigheid tussen het Noorder Koninkrijk en het Zuider Koninkrijk en het verbeten gevecht van een jonge rebel er middenin. Het is een boek over de strijd die tegenwoordig door veel mensen wordt gestreden: de strijd tegen onderdrukking, tegen onrechtvaardigheid en tegen de blindheid van de massa. Wie is er te vertrouwen, wie heeft het bij het rechte eind en wie lukt het vast te houden aan zijn idealen, als alles en iedereen tegenwerkt?

De Strijd om Aera: Verraad is een enerverend en meeslepend verhaal voor jongvolwassenen die zich weleens heel onmachtig voelen in de wereld die we hebben gecreëerd. Zelfs veel volwassenen zullen zich in deze worsteling kunnen vinden…

Breng Aera tot leven
Mijn stem laten horen door middel van mijn boeken, het is een kinderwens die ik nooit ben ontgroeid. Elke lettergreep is overdacht, elke zin herlezen en eindelijk ben ik van mening dat Alanna’s verhaal, mijn verhaal, klaar is om te worden verteld. Help me deze droom te verwezenlijken, geef mijn woorden betekenis en steun me in mijn missie om het verloren koninkrijk Aera leven in te blazen!

Natuurlijk zal je gulle gift niet onbeloond blijven; aan de rechterkant van deze pagina vind je een lijst met tegenprestaties die je, naast natuurlijk mijn enorme en eeuwige dank, kunt ontvangen bij elk specifiek bedrag. Doe een duit in het zakje en je houdt binnenkort een van de eerste versies van Verraad in handen!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen omtrent het boek? Like dan de officiële De Strijd om Aera Facebookpagina! 

 

 

 € 5000  
van
 € 5000  
opgehaald

41 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

September is coming...

Wauw, die vakantie is voorbij gevlogen! De teller is weer wat gestegen, alle donateurs heel erg bedankt! Maar de tijd is nog niet om - we zetten nog even door tot aan 14 september.

WE CAN DO THIS!

Summer is here!

De zomervakantie is (bijna) begonnen, maar er wordt nog steeds hard gewerkt aan de realisatie van De Strijd om Aera! Alle donateurs hartstikke bedankt, we hebben met zijn allen al een geweldig bedrag opgehaald. Hopelijk wordt het tijdens de zomermaanden nóg een beetje fantastischer!

Veel liefs en een fijne vakantie,

Sanne

 

 

 

Eén week later...

Woehoeee! Het magische getal is gepasseerd! Fantastisch, alle donateurs vanuit de grond van mijn hart héél erg bedankt. Jullie zijn stuk voor stuk helden!

Reacties

Super! Heel veel succes Sanne! Ik wacht met plezier op het eerste deel!!!! Liefs Ines

Ben heeeeeel benieuwd :)

Succes Sanne! Ik ben heel erg benieuwd :)

Hoi Sanne,

Wij wensen jou veeeeeeel SUCCES met het verwezenlijken van deze droom/ambitie!

Wij hopen dat het je gaat lukken!

Laten we zo zeggen, we denken dat je het ECHT kunt.

Vriendelijke groeten,

Diny en Pierre (ouders van Judith).

Reactie toevoegen

Poll

Zodra Sanne de Bock (Utrecht, 1994) leerde schrijven, stortte ze zich op het creëren van verhalen, boeken en liedjes, meestal zelf geïllustreerd en altijd bomvol fantasie. Naast de aspiratie om actrice, rockster en mama te worden, kwam een carrière als schrijfster dan ook al snel op haar lijstje met toekomstwensen te staan.

Hoewel ze in 2012 begon met haar studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is de ambitie om door te breken met haar verhalen nog altijd sterk aanwezig. Zodra de studieboeken en de stethoscopen kunnen worden neergelegd, grijpt Sanne haar laptop om het scherm te vullen met haar vele personages en haar eigen werelden, waarin ze soms liever verblijft dan in de werkelijkheid. 

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Je bent een held!

Je ontvangt mijn eeuwige dank en liefde, super gaaf dat je me hebt geholpen! Natuurlijk ben je van harte welkom op de boekpresentatie.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
Het Boek

Hartelijk bedankt! Als dank voor je gulle gift ontvang je De Strijd om Aera: Verraad, en uiteraard zie ik je graag op de boekpresentatie!

16 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
Het Boek - mét handtekening!

Gaaf! Uit dankbaarheid zal ik je exemplaar van De Strijd om Aera: Verraad voor je signeren! Natuurlijk ben je ook van harte welkom op de boekpresentatie.

9 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 40  
of meer
Voor de boekenwurm

Je bent geweldig! Met deze mooie bijdrage ontvang je een gesigneerd exemplaar van De Strijd om Aera: Verraad en een unieke Verraad boekenlegger! Goeie combi, of niet? Daarbij zie ik je natuurlijk graag op de boekpresentatie!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
De groeten uit Aera

Om mijn enorme dankbaarheid te tonen ontvang je van mij een gesigneerde versie van De Strijd om Aera: Verraad, een Verraad boekenlegger en een set van vijf originele De Strijd om Aera ansichtkaarten. Ook ben je van harte welkom op de boekpresentatie.

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Grenzeloze glorie

Wauw! Deze gulle donatie verdient een gesigneerde versie van De Strijd om Aera: Verraad, een boekenlegger, een setje ansichtkaarten én de vermelding van jouw eigen naam in het boek! Eeuwige roem als blijk van mijn eeuwige dank! Vanzelfsprekend ben je ook van harte welkom op de boekpresentatie.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Alles is Aera

Omdat ik je zo ontzettend dankbaar ben voor deze geweldige donatie, ontvang je van mij een gesigneerd exemplaar van De Strijd om Aera: Verraad, een boekenlegger, een unieke A2 poster, een set van vijf ansichtkaarten én naamsvermelding in het boek! Daarbij ben je natuurlijk ook van harte welkom op de boekpresentatie!

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 150  
of meer
Zeg je oké, dan krijg je er twee

Dank je wel! Om je te bedanken voor deze fantastische gift ontvang je niet één, maar twee gesigneerde versies van De Strijd om Aera: Verraad, twee boekenleggers, twee A2 posters en twee setjes ansichtkaarten. Ook wordt je naam in het boek vermeld. Bovendien ben je van harte welkom op de boekpresentatie!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 200  
of meer
Helemaal hoteldebotel

Fantastisch! Dank je wel voor je fenomenale donatie! Als dank krijg je hetzelfde als bovenstaande tegenprestatie, maar dan drie van alles en uiteraard je naam in het boek. Vanzelfsprekend zie ik je heel graag op de boekpresentatie!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
De diepte in

Deze gift is zo mooi dat ik persoonlijk bij je langskom voor een voordracht uit De Strijd om Aera: Verraad en om al jouw vragen en die van de andere aanwezigen te beantwoorden! Daarbij krijg je een gesigneerd exemplaar van De Strijd om Aera: Verraad, een boekenlegger, een A2 poster, een set ansichtkaarten én naamsvermelding in het boek. Je bent bovendien van harte welkom op de boekpresentatie!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie