De Tuinen van Ginder

Door Rieks Veenker

De oude bijenkoningin is bang. Bang voor de zwerm bijen die haar achtervolgt. Maar nog veel banger voor de nieuwe koningin die haar zeker dood zal steken als ze de kans krijgt.

"Twee koninginnen in één bijennest," zoemde de nieuwe koningin, "is er één teveel!"

Gelukkig kon de oude koningin net op tijd uit het bijennest ontsnappen.

Heel lief van de hooiwagen om haar te dragen. Zelf kan ze niet meer zo hard vliegen en zeker niet zo lang achter elkaar. Maar of de hooiwagen snel genoeg is? Door al dat rennen heeft hij een van zijn poten verstuikt. Als ze niet snel een schuilplaats vinden, zullen de bijen haar alsnog te pakken krijgen...

Joepie...
Een leuk bericht voor iedereen die mij volgt op Facebook en zich zo nu en dan afvraagt hoe het met mij en mijn schrijfwerkzaamheden gaat. Wel, een jaar geleden is Coen Hamelink begonnen met het illustreren van een van mijn verhalen: De Tuinen van Ginder. Een verhaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar, dat vertelt over een bijenkoningin die door een van haar dochters uit het nest wordt verdreven omdat ze te oud wordt om nog langer koningin te zijn. Achterna gezeten door een zwerm bijen vlucht de oude koningin op een hooiwagen het bos in, waar ze stuit op de Poort van Heinde. Achter deze poort komt ze terecht in een volkomen onbekende wereld.

In juli 2016 komt het boek uit bij Uitgeverij Palmslag (hardcover, 128 pagina's full colour) nog even wachten dus. Wil je intussen alvast iets van de sfeer van de illustraties proeven, de boektrailer bekijken of meer weten over het verhaal van De Tuinen van Ginder? Neem dan een kijkje op deze pagina of surf naar de website van Coen of van mij:
http://www.coenmeteenc.nl
http://rieksveenker.nl

Er is door Coen ook een speciale Facebook-site voor het boek gemaakt: https://www.facebook.com/detuinenvanginder

Maar…
Omdat ik zelf alle kosten voor de totstandkoming van De Tuinen van Ginder draag, vraag ik jullie steun via crowdfunding op Slagboom. Door een donatie te doen, schrijf je je alvast in voor een of meerdere boeken (na de crowdfundingperiode kan iedereen De Tuinen van Ginder natuurlijk overal in Nederland tegen de reguliere verkoopprijs van 18,50 euro bestellen). Je krijgt altijd iets extra’s, maar hoe hoger het bedrag dat je doneert, hoe meer leuks je ervoor terug krijgt. Deze voorintekening is een steun in de rug voor mij en het geeft mij duidelijkheid over een passende oplage als het boek straks naar de drukker gaat.

De boekpresentatie vindt plaats op vrijdag 1 juli in De Drukkery in Middelburg. Meer informatie hierover volgt. Ik houd jullie op de hoogte.

Alvast dank voor je donatie!

 € 5320,6  
van
 € 5000  
opgehaald

116 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

100%

Wie had dat gedacht: 100% ! De crowdfunding actie loopt nog een paar dagen, maar we zijn ongelooflijk blij en dankbaar dat zoveel mensen voor het boek hebben ingetekend.Om dat te vieren heeft Coen Hamelink nog een allerlaatste filmpje gemaakt over Muggenzifter, een van de karakters uit De Tuinen van Ginder: een kakelverse illustratie voor het spannende kinderboek. Dit keer heeft de computer van Coen meegekeken en de totstandkoming van dit bijzondere beest verwonderd gade geslagen...
https://www.youtube.com/watch?v=0fr3mxY0ddY

 

Wenskaarten

Met de crowdfunding van het project De Tuinen van Ginder zijn we beland op €3500! Dat is 70% van het totaal. Met nog ongeveer drieënhalve week te gaan alle reden om optimistisch te zijn over het halen van de 100%. Dankzij een heleboel donateurs. Echt geweldig. De wenskaarten zijn inmiddels uitgekozen en worden nu gedrukt. Gisteren ben ik de studio ingegaan om voor de cd de tekst en de muziek van de proloog bij de Tuinen van Ginder op te nemen. Omdat ik op deze plek geen illustratie kan toevoegen, verwijs ik naar de websites van Coen en mij (Rieks) om de kaarten te bekijken.

http://www.coenmeteenc.nl
http://rieksveenker.nl
Er is door Coen ook een speciale Facebook-site voor het boek gemaakt: https://www.facebook.com/detuinenvanginder

 

filmpje bij De Tafel van VIjf

We zijn nagenoeg op de helft met de donaties. Een geweldig resultaat en heel erg bemoedigend voor de tweede helft. Reden voor Coen om naar aanleiding van zijn illustratie bij de Tafel van Vijf (met in het middelpunt Blitskikker) een kort filmpje ter maken. Een soort 'making of'. Hierbij de link naar het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=BkivHFryc6Q

Hieronder een kort stukje tekst uit De Tuinen van Ginder:

 

3       De Tafel van Vijf

‘Dan moeten we klappen, zei het Kleine Ding.’ De snuitkever begint als een gek in zijn handen te klappen. ‘Meedoen,’ gilt de snuitkever. ‘Iedereen moet meedoen.’

Binnen een paar seconden klapt iedereen aan tafel met de snuitkever mee.

Behalve Blitskikker. ‘Genoeg!’ schreeuwt hij en spreidt zijn voorpoten uit. ‘Zo knap was het nu ook weer niet. Het is: daar moeten we voor klappen. Hoe vaak moet ik je dat nog zeggen, snuitkever? Onthoud dat toch eens. Hoe kan ik nu meeklappen als jij het fout zegt? Oké, iedereen mag weer gaan zitten.’

Blitskikker haalt twee dobbelstenen te voorschijn. ‘Weet je het nu, de Tafel van Vijf?’ roept hij naar de koningin. ‘En o wee als je het de volgende keer bent vergeten. Ik zeg het niet nog een keer voor. Dan bijt ik je alsnog een poot af. En mag je ook niet meer meedoen.’

‘Waarom niet?’

‘Omdat ik dat zeg,’ antwoordt Blitskikker.

Opeens heeft de koningin schoon genoeg van dat bazige gedoe van Blitskikker. ‘Weet u eigenlijk wel tegen wie u het hebt?’ snauwt ze tegen hem. ‘Een koningin. Een echte bijenkoningin.’

Blitskikker barst in lachen uit. ‘Haha, en dat moet ik geloven. Waar is dan je kroon, hè. Denk maar niet dat ik op school niet goed heb opgelet. Koningen en koninginnen dragen kronen. Geen kroon, geen koningin. Punt!’

Mijn koffertje, denkt de koningin plotseling. Mijn koffertje dat ik in alle haast uit het nest heb meegenomen. Dat staat nog aan de andere kant van de Poort van Heinde. En de poort is verdwenen. Opgelost in het niets.

Reacties

Veel succes met dit project!

Dankjewel, Peter. Vandaag heb ik het project op mijn Facebook site gezet en al vanavond is er 10%(!) aan donaties binnen gekomen. Een heel bemoedigend resultaat. Hartelijke groet, Rieks Veenker.

Ik verheug me enorm op de verschijning van dit boek! Veel succes met de laatste voorbereidingen van de publicatie.

Beste David, jij kunt je goed inleven in de situatie. Vooral voor Coen Hamelink is er nog werk aan de winkel. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hem dat op tijd lukt. En dan afwachten op het echte boek. Ook voor mij een moment om me echt op te verheugen. Hartelijke groet, Rieks Veenker.

Ik ben benieuwd of er muziek zit in jullie boek, Rieks!

In de tijd dat ons project nu op de site Slagboom staat, heb ik (Rieks) veel positieve reacties gekregen. Sommigen hebben mij echt geroerd. Een paar reacties wil graag met lezers van dit project en donateurs delen.

Daniëlle Lous

Mijn lieve muziekleraar van de middelbare school Rieks Veenker is de man die me de hoofdrol gaf in Odysseus, tijdens de Grote Avonden (drie uitverkochte avonden in de schouwburg als 16jarige....). Daar werd ik nog meer verliefd op zang, spel, theater, applaus, licht, geluid enz. Ik ben hem tot nu toe heeeeeeel dankbaar voor deze kans die hij mij toen gaf!

Rieks is ook schrijver en maakte samen met pracht illustrator en goede vriend Coen Hamelink dit mooie boek. Zojuist heb ik het project ondersteund via: http://slag-boom.nl/project/de-tuinen-van-ginder. Doe je mee?

Matthijs van Eijzeren

Dag Rieks, wat ontzettend leuk om te lezen! Heel mooi dat je dit hebt kunnen verwezenlijken. Het lijkt me een heel mooi moment om hem met je kleindochter te kunnen lezen. Hoe is het verder met je? Nog steeds met zoveel enthousiasme achter de piano? Hartelijke groet, Matthijs

Nelleke Wouters

De leraar die mij leerde echt naar muziek te luisteren en er verantwoordelijk voor is dat ik gek ben van muziek heeft een kinderboek geschreven. Natuurlijk met een cd erbij :D. Ik denk dat het absoluut de moeite waard is om dit geweldige kinderboek alvast te bestellen. Zo kan meneer Rieks samen met zijn partner in crime dit sprookje tot leven laten komen!

100%
Wie had dat gedacht! Om dat te vieren heeft Coen Hamelink nog een allerlaatste filmpje gemaakt over Muggenzifter, een van de karakters uit De Tuinen van Ginder: een kakelverse illustratie voor het spannende kinderboek. Dit keer heeft de computer van Coen meegekeken en de totstandkoming van dit bijzondere beest verwonderd gade geslagen...
https://www.youtube.com/watch?v=0fr3mxY0dd

Reactie toevoegen

Poll

Rieks Veenker
Bijna vijfendertig jaar is Rieks Veenker (1951) docent muziek/kunstgeschiedenis geweest aan een middelbare school voor havo/vwo in Middelburg. Naast zijn docentschap heeft hij elke twee jaar de muziek en de liedjes geschreven voor musicals die met gemiddeld honderd leerlingen zijn opgevoerd in de schouwburg van Middelburg. Samen met telkens weer een enthousiast team collega’s en vrijwilligers.

In zijn geboortestad Groningen heeft Rieks zowel de middelbare school als het conservatorium (schoolmuziek) doorlopen. Daarnaast heeft hij tijdens zijn docentschap de opleiding Compositie Lichte Muziek gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium. Vanwege zijn Groningse wortels wil Rieks, inmiddels helemaal ingeburgerd in Zeeland, zichzelf nog wel eens typeren als ‘de Stadjer in Zeeland’.

Mede door het contact met ThiemeMeulenhoff, waar hij twaalf jaar als co-auteur heeft meegewerkt aan de CKV-methode’s Palet, Palet Mono en Palet CKV2 voor de havo- en vwo-bovenbouw, is zijn liefde voor het schrijven in hem wakker geworden. Sindsdien schrijft Rieks (korte) verhalen, het liefst voor kinderen, en doet hij regelmatig mee aan schrijfwedstrijden, waaronder aan Gelukkig ontzet (Palmslag, 2014).

De samenwerking met illustrator Coen Hamelink heeft in 2015 geresulteerd in het kinderboek De Tuinen van Ginder, Achter de Poort van Heinde bij uitgeverij Palmslag.

Coen Hamelink
Coen Hamelink is illustrator en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder (internationale) uitgeverijen, animatiestudio’s, verscheidende ZZP’ers & bedrijven, theatermakers en professionele muzikanten. Daarnaast maakt hij vrij werk.

Inmiddels heeft Coen een aantal kinderboeken gemaakt, waaronder ‘Jason en de Argonauten’ (2009), twee Zuid-Koreaanse sprookjes (2012 en 2013), het Zilveren Boekje ‘De Veerman van Den Briel’ (Hollandse Helden serie, uitgebracht in 2015) en ‘Kwijt’, in samenwerking met schrijver Mark Haayema, Azul Kids en IFAW | International Fund for Animal Welfare (2016). Ook is een aantal van zijn illustraties gepubliceerd en geëxposeerd in onder meer Londen en New York (3x3 Magazine) en in het overzichtsboek ‘200 Best Illustrators Worldwide 09/10’.

Je kunt Coens illustraties en grafisch ontwerpen bekijken op www.coenmeteenc.nl

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Wenskaarten en een cd

Dank voor je steun. Je ontvangt per post een setje van vier wenskaarten met illustraties van Coen van De Tuinen van Ginder en een cd met daarop een proloog bij het verhaal (die niet is opgenomen in het boek) en een liedje dat door Rieks is opgenomen.

13 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 18,50  
of meer
Gesigneerd exemplaar en cd ophalen

Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek en een cd. Op de cd staat een proloog bij het verhaal die niet is opgenomen in het boek en een liedje dat door Rieks is opgenomen. Let op: Het boek en de cd moet je zelf ophalen bij Rieks, bijvoorbeeld tijdens de boekpresentatie.

11 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 18,55  
of meer
Gesigneerd exemplaar en wenskaarten ophalen

Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek en een setje van vier wenskaarten met illustraties van Coen van De Tuinen van Ginder. Let op: Het boek en de wenskaarten moet je zelf ophalen bij Rieks, bijvoorbeeld tijdens de boekpresentatie.

14 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 22  
of meer
Gesigneerd exemplaar, cd en wenskaarten ophalen

Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek plus (beiden), de cd en het setje van vier wenskaarten. Let op: Het boek, de cd en de wenskaarten moet je zelf ophalen bij Rieks, bijvoorbeeld tijdens de boekpresentatie.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 24  
of meer
Gesigneerd exemplaar en cd thuisgestuurd

Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek en de cd zoals hierboven beschreven, maar nu ontvang je beide tegenprestaties per post.

6 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 24,05  
of meer
Gesigneerd exemplaar en wenskaarten thuisgestuurd

Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek en het setje van vier wenskaarten, maar nu ontvang je beide tegenprestaties per post.

9 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 27,50  
of meer
Gesigneerd exemplaar, cd en wenskaarten thuisgestuurd

Per post ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek plus (beiden), de cd en het setje van vier wenskaarten, zoals bij de bovenste tegenprestaties beschreven.

18 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Hoogwaardige museum kleurenprint (A3) ophalen

Je krijgt een kleurenprint (A3) van De Tuinen van Ginder: een hoogwaardige museum kwaliteit A3 giclée print op fraai aquarelpapier. Let op: de print moet je zelf ophalen bij Rieks, bijvoorbeeld tijdens de boekpresentatie.

5 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 62,50  
of meer
Hoogwaardige museum kleurenprint (A3) thuisgestuurd

Je ontvangt de luxe kleurenprint (A3) van De Tuinen van Ginder zoals hierboven beschreven per post.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 70  
of meer
Gesigneerd exemplaar, kleurenprint, cd en wenskaarten ophalen

Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek met daarbij de luxe kleurenprint (A3) van De Tuinen van Ginder. Ook krijg je de cd en het setje met vier wenskaarten, zoals bij de bovenste tegenprestaties beschreven. Let op: je moet deze tegenprestaties zelf ophalen bij Rieks, bijvoorbeeld tijdens de boekpresentatie.

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 82,50  
of meer
Gesigneerd exemplaar, kleurenprint, cd en wenskaarten thuisgestuurd

Je krijgt dezelfde tegenprestaties als direct hierboven, maar nu worden ze naar je opgestuurd.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
Gesigneerd exemplaar en exclusieve, unieke A4 illustratie thuisgestuurd

Je ontvangt een exclusieve, unieke illustratie van Coen, afgedrukt als A4 giclée print. Uiteraard doen we daar ook een gesigneerd exemplaar van het boek bij.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 500  
of meer
Gesigneerd exemplaar en exclusieve, unieke A3 illustratie thuisgestuurd

Je ontvangt een nog grotere, exclusieve, illustratie, afgedrukt als A3 giclée print met onderwerp naar keuze van de donateur. Ook bij deze donatie sturen we een gesigneerd exemplaar mee.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie