Dikke huid

Door Irmgard Tummers

“Ik ben dik geboren. Toen ik ter wereld kwam, ergens in juli, woog ik 10 pond en dat is rijkelijk veel voor een baby. Een weg terug was er niet meer vanaf die bewuste, hete dag.”

In 'Dikke huid' neemt de zeer dikke heldin van het verhaal de lezer mee in haar dagelijks leven vol knellende terrasstoelen, dunne actrices op de televisie en troostende tompoezen. Een soms hilarisch, maar vooral intiem portret van een zwaargewicht.

Bij een laatste poging om af te vallen grijpt ze, uit pure machteloosheid, alles aan dat de afvalindustrie te bieden heeft, van tijdelijke maagballon tot mindfulness affirmaties tot ijs-badende gezondheidsgoeroe ’s. Ze komt terecht in een wereld vol wanhopige dokters, beloftevolle proteïnerepen en dunne diëtisten Ondertussen staat er, pal voor de ingang van het tuincentrum, een gebakskraam geduldig te wachten. 'Dikke huid' is ook een scherpe, maatschappelijke observatie. Over de schuldvraag, over tegenstrijdige beleidskeuzen, over dik-representatie en over (on)bewuste uitsluitingsmechanismen in het sociale en professionele leven.

Waarom wil je dit boek ondersteunen?

Omdat dik-zijn iedereen aangaat: van dun tot dik. Iedereen lijkt bezig te zijn met zijn gewicht, vaak onder het mom van gezondheid, maar stiekem is de beweegreden nog vaker: er níet dik uit willen zien. Het boek geeft inzicht in hoe sterk en alom aanwezig deze norm een rol speelt in ons dagelijks leven. En hoe deze opinie een bepalende factor is in stigmatisering en maatschappelijke uitsluiting van (hele) dikke mensen.

 € 1355  
van
 € 4000  
opgehaald

26 donaties

nog 33 dagen

Doneren
  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Er zijn nog geen updates geschreven.

Reacties

Hey Muk, ik  ben heel benieuwd naar je boek! Heel veel succes!

Groetjes, Christianne

Heel hartelijk bedankt Christianne! 😊

Heel hartelijk bedankt Christianne! 😊

Leuk dat je je verhaal de wereld in wil brengen. Ben erg benieuwd. Groetjes, Daniël

Ik ben ook benieuwd Daniel. Bedankt vior je steun! ❤️

Super Irmgard, van harte gefeliciteerd! 

Merci Esther, super spannend zo'n campagne. En dank voor de steun! 😘

Reactie toevoegen

Poll

De getuigenissen van de vrouwelijke hoofdfiguur komen voort uit het leven van auteur Irmgard Tummers (1972). Reflecteren op haar eigen dik-zijn vormde het meest kwetsbare hoofdstuk uit haar leven.

Een aantal jaren geleden werd ze genoodzaakt het monster diep in de ogen te kijken. En begon met schrijven. Pas toen ze dunner werd, viel op hoe ze anders werd behandeld en bejegend in vergelijking met al die jaren daarvoor.

De schrijfster heeft een achtergrond in (beleids-)onderzoek, onderwijs en het sociaal domein. Wanneer ze inspiratie voelt, is zij te vinden in het theater.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt!

Gewoon, omdat je het belangrijk vindt dat deze ervaringen een groter podium verdienen.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Gesigneerd exemplaar

Bedankt, je krijgt één gesigneerd exemplaar van 'Dikke huid'.

17 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 40  
of meer
Twee gesigneerde exemplaren

Bedankt, je krijgt twee gesigneerde exemplaren van 'Dikke huid', voor jezelf en om cadeau te geven.

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Kies zelf!

Bedankt je krijgt vijf exemplaren van 'Dikke huid' (bijvoorbeeld als inkijkexemplaren voor studenten/ leerlingen/ cliënten/ collega’s/ patiënten).

OF:

Bedankt, je krijgt één exemplaar van 'Dikke huid' plús 1 uur meet-and-greet-met-vlaai (inclusief slagroom, exclusief reiskosten). Irmgard deelt met jou nog meer dikke en dunne ervaringen, die (nog) niet zijn opgeschreven. Én ze is ook nieuwsgierig naar jouw dunne of dikke wereld!

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 200  
of meer
Kies zelf!

Bedankt, je krijgt tien exemplaren van 'Dikke huid' (bijvoorbeeld als inkijkexemplaren voor collega’s studenten/ leerlingen/ cliënten/ patiënten)

OF:

Bedankt, je krijgt één exemplaar van 'Dikke huid' plús gastlezing of interview in rol van ervaringsdeskundige tijdens symposium of thema-bijeenkomst. In overleg. Exclusief reiskosten, 1,5 uur.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 350  
of meer
Doe-workshop

Bedankt, Irmgard verzorgt voor jong en oud een interactieve doe-workshop op maat over pesten, inclusie en/of invloed leefomgeving op gedrag. In overleg. Dagdeel, exclusief reiskosten.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 550  
of meer
Kerstpakketten

Bedankt, je krijgt 25 gesigneerde exemplaren van 'Dikke huid' ingepakt als kerstpakket-cadeau. Leuk voor naast de met- jus-overgoten-kalkoen.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie