Held van deze Tijd

Door Carel Braak

“Ik heb tranen met tuiten gehuild, er eigen én plaatsvervangend pijn van gehad, me radeloos gevoeld en gelachen, van binnen en van buiten. En dan ben ik pas op pagina 98…” - proeflezer

Wouter heeft alles wat de moderne man zich wensen kan: een prachtige vrouw, een comfortabel leven, een succesvol bedrijf, een uitgebreide vriendenkring. Maar toch blijft er een knagend gevoel van ongemak en leegte. Tijdens een retraite in Frankrijk wordt hij verliefd op een vrouw die hij nooit eerder heeft ontmoet en tegen alle logica in besluit hij die liefde de volgen. Hij weet dat het onzinnig is, dat zijn huwelijk na dertig jaar in zal storten, dat zijn vrienden hem zullen veroordelen, maar het voelt niet als een keuze.

De liefde leidt hem naar Berlijn en brengt vooral veel pijn en verwarring. Er is geen weg terug. De soms wanhopige tocht leidt naar andere liefdes, naar nieuwe plekken, naar therapeuten en spirituele leraren. Na een jaar in een boeddhistisch retraitecentrum in Ierland ontstaat er meer inzicht in zijn eigen gedrag en begint hij zijn leven voorzichtig opnieuw op te bouwen.

Met veel humor en een meedogenloze helderheid neemt Carel Braak ons mee in de wereld van hoofdpersoon Wouter die op zoek gaat naar liefde en daarmee alles verliest wat hem dierbaar is. Het draait om de grote vragen: Hoe kan je een zinvol leven leiden? Wie ben ik eigenlijk? Wat doe ik anderen aan? En waarom verlies ik me altijd in de verkeerde relaties?

Mijn hoop is dat het boek inzicht en troost biedt voor mensen die zich in mijn verhaal herkennen. En ik wens alle lezers iets meer wijsheid toe dan ik had!

 € 910  
van
 € 4200  
opgehaald

23 donaties

nog 29 dagen

Doneren
  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Er zijn nog geen updates geschreven.

Reacties

Dat nog velen mij zullen volgen… vooral

in het lezen van je boek!

Wat een mooi boek Carel! Ik wil het graag lezen en ga graag persoonlijk ophalen :) veel succes! Iwona

Carel, moed,  open hart en humor, de ingredienten voor een echte held, jhet is je gelukt, ik kijk er naar uit.

Liefs Anke

Reactie toevoegen

Poll

Carel Braak (1958) woont in Haren en werkt als meditatieleraar en Deep Listening-trainer in de regio Groningen, ook werkt hij veel online, o.a. via Insight Timer en Zoom. Hij heeft een achtergrond in journalistiek (NOS) en bedrijfsleven. Hij verdiept zich sinds 20 jaar in Tibetaans boeddhisme. Rond 2010 verkocht hij zijn softwarebedrijf. Na omzwervingen in Frankrijk, Berlijn en Ierland is hij weer aanbeland in Nederland.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt!

Dank! Je bijdrage helpt mee om 'Held van deze tijd' de wereld in te brengen.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 27,50  
of meer
Een gesigneerd exemplaar

Bedankt! Ik stuur je een gesigneerd exemplaar van ‘Held van deze Tijd’ toe. En als je wilt voeg ik daar een opdracht aan toe.

17 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 40  
of meer
Een gesigneerd boek en feest!

Bedankt! Je ontvangt een gesigneerd exemplaar van 'Held van deze Tijd' en ik nodig je uit voor een feestelijke bijeenkomst in Groningen om het verschijnen van het boek te vieren. Voorlopige publicatiedatum is half mei.

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Je naam in het boek! Feest en een gesigneerd expempaar.

Je naam wordt opgenomen achterin het boek. Zeer vereerd als je je op die manier met het boek wilt verbinden. Daarnaast stuur ik je een gesigneerd exemplaar van 'Held van deze tijd' toe en nodig je uit voor het publicatiefeestje half mei in Groningen.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 175  
of meer
Lezing en uitwisseling

Ik kom graag naar je leesclub of vriendenkring voor een informele lezing over het boek en de uiterst persoonlijke ontstaansgeschiedenis. En ik neem twee gesigneerde exemplaren voor je mee.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie