Held van deze Tijd

Door Carel Braak

“Ik heb tranen met tuiten gehuild, er eigen én plaatsvervangend pijn van gehad, me radeloos gevoeld en gelachen, van binnen en van buiten. En dan ben ik pas op pagina 98…” - proeflezer

Wouter heeft alles wat de moderne man zich wensen kan: een prachtige vrouw, een comfortabel leven, een succesvol bedrijf, een uitgebreide vriendenkring. Maar toch blijft er een knagend gevoel van ongemak en leegte. Tijdens een retraite in Frankrijk wordt hij verliefd op een vrouw die hij nooit eerder heeft ontmoet en tegen alle logica in besluit hij die liefde de volgen. Hij weet dat het onzinnig is, dat zijn huwelijk na dertig jaar in zal storten, dat zijn vrienden hem zullen veroordelen, maar het voelt niet als een keuze.

De liefde leidt hem naar Berlijn en brengt vooral veel pijn en verwarring. Er is geen weg terug. De soms wanhopige tocht leidt naar andere liefdes, naar nieuwe plekken, naar therapeuten en spirituele leraren. Na een jaar in een boeddhistisch retraitecentrum in Ierland ontstaat er meer inzicht in zijn eigen gedrag en begint hij zijn leven voorzichtig opnieuw op te bouwen.

Met veel humor en een meedogenloze helderheid neemt Carel Braak ons mee in de wereld van hoofdpersoon Wouter die op zoek gaat naar liefde en daarmee alles verliest wat hem dierbaar is. Het draait om de grote vragen: Hoe kan je een zinvol leven leiden? Wie ben ik eigenlijk? Wat doe ik anderen aan? En waarom verlies ik me altijd in de verkeerde relaties?

Mijn hoop is dat het boek inzicht en troost biedt voor mensen die zich in mijn verhaal herkennen. En ik wens alle lezers iets meer wijsheid toe dan ik had!

 € 3000  
van
 € 3000  
opgehaald

43 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Er zijn nog geen updates geschreven.

Reacties

Dat nog velen mij zullen volgen… vooral

in het lezen van je boek!

Lieve lieve Carel, geraakt, blij en ontroerd je post op LinkedIn gelezen en  je boek besteld. 
Je bent een held, nu al!

Veel liefs,

☘️joYce (ook -in mijn hoofd- bezig/worstelend  met een post die ik 21/02 wil delen. Precies een jaar nadat Pieter sprong. 

Succes met de laatste loodjes Carel, ik kijk uit naar je pennevrucht!

Van harte gefeliciteerd Carel met het uitbrengen van dit boek. Ik kijk er naar uit om het te lezen. Voor mij ben je nu al een held.

Met hartelijke groet,

David M. Knibbe.

Wat een mooi boek Carel! Ik wil het graag lezen en ga graag persoonlijk ophalen :) veel succes! Iwona

Ha Carel, gefeliciteerd! En ja voor mij is het ook een beetje laat om nog andere keuzes te maken, tant pis; veel geschiedenis en amper toekomst. Ik ga het met veel belangstelling lezen.

Leuk om op deze manier van je te horen. Ben benieuwd, lijkt me een bijzonder boek. Hoop dat het goed met je gaat. Groet, Lennart

Zo, geen tijd meer voor twijfel Carel, nu lekker achterover leunen en de reacties gewoon afwachten.... 

Ik verheug me op het lezen van De Held van deze Tijd!

Beste Carel,

Wat super mooi dat je je roman de wereld in brengt! Ik kijk er naar uit om het boek te mogen ontvangen en lezen.

Lieve groet,
Brigitte Honing

Hi Carel, ik was al verbaasd toen ik je tegenkwam op Insight timer als deep-listening leraar en later ontdekte dat je tegenwoordig in Groningen woont. De uitleg bij  je boek verklaart wel iets! Ik werk nog steeds bij Informaat, maar ben daarnaast in mijn vrije tijd Zen en meditatie beoefenaar en leraar. Ik zie parallellen met het pad wat jij volgt. Ik ben erg benieuwd naar je boek!

hartegroet,

Djujan Bijstra

 

Carel, moed,  open hart en humor, de ingredienten voor een echte held, jhet is je gelukt, ik kijk er naar uit.

Liefs Anke

Zoveel moed, ik ben er stil van. Heb ik het boek nog niet eens gelezen. Hear, hear!

Geweldig Carel! Dat het een groot succes mag worden (maar dat is het eigenlijk al) ;) 

Dag Carel, Ik ben reuze benieuwd naar jouw heldenstreken. En omdat ik geloof in de kracht van jouw woorden en woordkeuzes ga ik het zeker zelf lezen. Je mag er voor mij een opdracht bijverzinnen. Heel veel succes en plezier. Ik duim voor je dat het lukt.

met hartelijke groet, Marieke Kempen

Bedankt Carel 🙏🏼

Liefs! 

Dag Carel, met veel plezier heb ik je boek besteld. Ik kom ook graag naar Groningen toe! Hartelijks Ron

Alle liefs.  

Ik ben benieuwd naar je innerlijke reis.

groet, Sjoeke

Reactie toevoegen

Poll

Carel Braak (1958) woont in Haren en werkt als Deep Listening-trainer in de regio Groningen, ook werkt hij veel online, o.a. via Insight Timer en Zoom. Hij heeft een achtergrond in journalistiek (NOS) en bedrijfsleven. Hij verdiept zich sinds 25 jaar in Tibetaans boeddhisme. Rond 2010 verkocht hij zijn softwarebedrijf en liet alles wat hem dierbaar was achter. Na omzwervingen in Frankrijk, Berlijn en Ierland is hij weer aanbeland in Nederland.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt!

Dank! Je bijdrage helpt mee om 'Held van deze tijd' de wereld in te brengen.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 27,50  
of meer
Een gesigneerd exemplaar

Bedankt! Ik stuur je een gesigneerd exemplaar van ‘Held van deze Tijd’ toe. En als je wilt voeg ik daar een opdracht aan toe.

29 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 40  
of meer
Een gesigneerd boek en feest!

Bedankt! Je ontvangt een gesigneerd exemplaar van 'Held van deze Tijd' en ik nodig je uit voor een feestelijke bijeenkomst op zondagmiddag 2 juni, 15.00 - 17.00 in Groningen om het verschijnen van het boek te vieren.

5 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Je naam in het boek! Feest en een gesigneerd exemplaar.

Je naam wordt opgenomen achterin het boek. Zeer vereerd als je je op die manier met het boek wilt verbinden. Daarnaast stuur ik je een gesigneerd exemplaar van 'Held van deze tijd' toe en nodig je uit voor het publicatiefeestje zondagmiddag 2 juni 15.00 - 17.00 in Groningen.

5 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 175  
of meer
Lezing en uitwisseling

Ik kom graag naar je leesclub of vriendenkring voor een informele lezing over het boek en de uiterst persoonlijke ontstaansgeschiedenis. En ik neem twee gesigneerde exemplaren voor je mee.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie