Het geheim van de Lacheend

Door Marieke Leseman

In iedere vijver heb je er volgens mij wel een: zo’n eend die klinkt alsof hij heel hard lacht. Als wij deze eend bij ons in de buurt hoorden, zei mijn dochter altijd: ‘Mama, die eend lacht mij uit!’ Dat vormde voor mij de inspiratie voor Het geheim van de Lacheend. Dit kinderboek voor peuters en kleuters bevat drie elementen: een voorleesboek, een app met interactieve animaties en de uitnodiging om zelf creatief met klei aan de slag te gaan.

We weten allemaal hoe belangrijk lezen is voor kinderen, evenals creatief bezig zijn. Beide hobby’s nemen de laatste jaren af, als gevolg van de digitalisering. Ik geloof dat het een het ander niet in de weg hoeft te zitten, maar elkaar juist kan versterken. Het uitbrengen van een crossmediaal kinderboek is voor mij het ideale middel om dat te promoten. 

Met de donaties die ik via mijn crowdfundingscampagne verzamel kan ik echt werk maken van alles wat er komt kijken bij de publicatie van Het geheim van de Lacheend. Denk aan redactie, correctie, het drukken van de boekjes, de ontwikkeling van de app en de promotie. Zo kan mijn droom werkelijkheid worden.

Ben je benieuwd geworden naar de Lacheend? Neem dan alvast een kijkje op mijn website en/of instagramaccount:

kleigedichten.nlwww.instagram.com/kleigedichten/

Help je mij mee? Dankjewel, ook namens de Lacheend!

 € 4000  
van
 € 4000  
opgehaald

37 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Geslaagd!

Fantastisch! Met de teller op 100% is de crowdfundingscampagne geslaagd! In november 2020 wordt mijn eerste kinderboek uitgegeven!

Lieve donateurs, familie en vrienden, ontzettend bedankt voor jullie support! Voor jullie giften, jullie positieve berichten en het delen van mijn posts. Bij iedere vorm van steun maakte mijn hart een sprongetje.

Nu de financiering rond is, is het tijd voor de volgende stap: het redigeren van het verhaal. Onder begeleiding van een redacteur van Palmslag wordt het het verhaal bijgeschaafd. Vervolgens zal ik de animatiefilmpjes opnieuw gaan maken, omdat ze wel moeten passen bij de eindversie van het boek. De afgelopen tijd heb ik een hoop bijgeleerd op het gebied van animeren en ik verwacht een nog strakker resultaat. Natuurlijk komen alle vertrouwde kleivriendjes voorbij! Tot slot worden de filmpjes en animaties ingeladen in de app en de mooiste foto’s krijgen een plek in het boek. Ik heb ontzettend veel zin in de volgende fase en kan niet wachten op het eindresultaat!

Beroemde eend!

Deze eend wordt nog beroemd! Ik heb een heel leuk interview gehad met de plaatselijke krant, zie hieronder.

Dit project geeft zoveel positieve energie. Ik ontvang zulke leuke reacties en mooie donaties uit verschillende hoeken. Heel erg bedankt, gulle gevers! Het geeft me een gevoel van verbinding in deze vreemde coronatijd. Ik hoop met mijn boek het lezen interessant te houden voor het jonge kind, dit is mijn missie en ik ga ervoor!

 

Sneak Preview

Het bedrag is mooi aan het oplopen, super bedankt lieve donateurs!

Hieronder zie je een sneak preview van het boek in combinatie met de app.  Het boekje dat je ziet is een conceptvoorbeeld. Als het wordt uitgegeven wordt het 22x22 cm groot, met een hardcover en full color.

 

12% na 5 dagen!

De kop is eraf. Wat een fantastische steun, ik voel me zeer vereerd! Iedereen die tot nu toe heeft gedoneerd, heel erg bedankt :) Ik vond het spannend om mijn project te lanceren en als ik dan de enthousiaste berichten lees, word ik daar heel blij van.

Op dit moment krijgt de set voor de stopmotion-filmpjes een facelift, zodat ik nog meer klei-animaties kan opnemen. Je kunt het proces volgen op mijn instagramaccount: https://www.instagram.com/kleigedichten/

Hieronder zie je een foto uit een scene van Het geheim van de Lacheend. Het stopmotion-filmpje dat erbij hoort bestaat uit 180 foto's. Met 12 foto's per seconde, levert dat een scene van 15 seconde op!

 

 

Reacties

Wat een mooi en leuk project! 
Wat leuk om dit zo met elkaar te combineren. 
Ik keek vroeger met mijn kinderen graag naar klei-animatiefilms (zoals Pingu).

Jouw idee hierachter spreekt me als leerkrachtondersteuner ook erg aan!

Veel succes!!
Ingrid Verbakel

Ontzettend bedankt, Ingrid!

Hoe leuk! Ga zo door lieve Marieke! Liefs Mahsa

Dank je wel, lieve Mahsa!

Supertof en we zijn alle vier heel benieuwd naar het verhaal!

 

Liefs, Alex, Annemiek, Sarah en Sofie

Super bedankt! Ik hoop het boek in het najaar naar jullie toe te kunnen sturen.

Hallo Marieke,  heel veel succes met het realiseren van deze droom! Groeten Linda, Irmin, Isa en Vera

Dank jullie wel!

Succes!

Mirjan

Heel erg bedankt Mirjan!

Verheug mij erop het te zien en te beleven! 

Super bedankt, David!

Hoi Marieke,

Ik ben erg benieuwd naar de Lacheend! Het lijkt me net iets voor mijn jongste dochter.

Hartelijke groet,

Joke Geelhoed

Wat leuk Joke! Dank je wel!

Hartelijke groet,

Marieke

Reactie toevoegen

Poll

Marieke Leseman (1983) is altijd al creatief bezig geweest: tekenen, schilderen, boetseren, en ook schrijft ze korte verhalen en gedichten. Vanuit haar opleidingsachtergrond Ecologische Pedagogiek  heeft ze 15 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt, met een speciale interesse voor innovatie. Naast de zorg voor haar twee kinderen, is Marieke het project Kleigedichten gestart voor peuters en kleuters. Haar fantasierijke gedichten illustreert zij met digitale klei-animaties, met als doel om het jonge kind te stimuleren te lezen en creatief te zijn.

Foto: Ronald Zijlstra

 

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt

Je steunt 'Het geheim van de Lacheend', maar je hoeft geen tegenprestatie. Neem een kijkje op mijn website kleigedichten.nl voor gratis materiaal. Dankjewel.

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Gesigneerd boek met app

Je eigen exemplaar van Het geheim van de Lacheend ligt binnenkort bij je thuis, compleet met toegang tot de interactieve app. Ik stuur het naar je toe of je haalt het op tijdens de boekpresentatie. Bedankt voor je support.

17 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
Gesigneerd boek met app en een ansichtkaart

De Lacheend kwaakt van plezier vanwege deze mooie bijdrage. Naast het boek en de app ontvang je een vrolijke ansichtkaart met een foto van de Lacheend en zijn Kleivriendjes.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Gesigneerd boek met app, een ansichtkaart en kleipakket 1

Zelf aan de slag? Ik heb een kleipakket voor jou, bestaande uit een zelf ontworpen kleiplaat en een doosje modelleerklei. Bekijk kleigedichten.nl voor de tutorial. Natuurlijk krijg je ook het boek, de app en een ansichtkaart. Wat een prachtige donatie, heel erg bedankt.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Gesigneerd boek met app, met 2 ansichtkaarten en kleipakket 2

Kleipakket 2 bestaat uit twee zelf ontworpen kleiplaten en modelleerklei. Voor deze waanzinnige donatie ontvang je ook twee ansichtkaarten, naast het boek en de app. Superbedankt!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Gesigneerd boek met app, 2 ansichtkaarten, kleipakket 2 en een persoonlijke animatie

Schater je mee met de Lacheend? Als dank geef ik jou de bovengenoemde items en maak ik een digitale klei-animatie met jou en de Lacheend in de hoofdrol!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 150  
of meer
Gesigneerd boek met app, 2 ansichtkaarten, kleipakket 2, een persoonlijke animatie en een uniek beeldje

Ik maak voor jou een uniek beeldje van een Kleivriendje naar keuze. Omdat het handgemaakt is, zal niet één beeldje hetzelfde zijn. Uiteraard zijn ook de andere items voor jou. Te gek dat je me steunt.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
Workshop & een gesigneerd boek met app

Ik kom bij je langs om een workshop klei-animatie te verzorgen. De Lacheend neem ik mee. Wat een spetterend bedrag! Mijn dank is enorm.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie