Meer dan wortels

Door Ditha Blaauw

We zijn gewend aan maaltijden met gluten, melkproducten en suiker. Maar wat als je die dingen niet meer eet of mag eten? Wat blijft er dan over? Wortels? En hoe bak je een taart zonder boter en suiker? Ik laat in Meer dan wortels - Heerlijke recepten natuurlijk vrij van gluten, suiker, lactose en soja zien dat koken zonder deze toevoegingen juist extra lekker eten oplevert. De recepten barsten van de smaak  en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te vinden.

Eten gaat natuurlijk niet alleen om ingrediënten en recepten. Goed eten moet inspireren, troosten, verbinden. De introducties en anekdotes bij de recepten nemen je daarom mee naar etentjes, eerste kennismakingen met een gerecht en mijn herinneringen. Per seizoen vind je de lekkerste gerechten, zodat je heel het jaar door aan de slag kunt. De sfeervolle foto's en illustraties doen je verder het water in de mond lopen!

Hoe het begon
Drie jaar geleden moest ik vanwege mijn gezondheid gluten, suiker, lactose en soja laten staan. Met een vader die coeliakie heeft, was ik wel wat gewend, maar koken en bakken zonder al deze ingrediënten bleek toch een uitdaging. Een uitdaging waar ik van genoot, ondanks mijn ziekte. Ik vind koken en het puzzelen met ingrediënten het leukste wat er is. Toen ik geen kookboek kon vinden met veel lekkere recepten zonder gluten, suiker, lactose en soja, besloot ik hem zelf maar te schrijven. Een fantastisch project waarin ik van alle kanten hulp heb gekregen. Zo mocht ik een zomerlang logeren bij Marleen in Spanje om aan het boek te werken, bood Jethro me aan om belangeloos te helpen bij de fotografie, heb ik de beste redacteur die ik me kan wensen, een fantastische vormgever en een razend enthousiaste uitgever.

Het boek ligt bijna in de winkels, zodat iedereen die lekker wil koken zonder gluten, suiker, lactose en soja, helemaal los kan gaan in de keuken.

Waarom?
Ik heb met de hulp van een aantal fantastische mensen een heel mooi boek kunnen maken, maar om het boek te kunnen drukken en in de winkels te krijgen, heb ik 40 dagen de tijd om het benodigde bedrag binnen te halen. Met jouw hulp ligt Meer dan wortels nog dit voorjaar in de winkels!

Kijk hiernaast wat je allemaal terug kunt verwachten voor jouw bijdrage. Want wie mij en het boek steunt, krijgt niet alleen eeuwige dank, maar ook moois en lekkers!

Heb je zelf een specifiek voorstel voor een tegenprestatie?

Wil je bijvoorbeeld lunchen met je collega's en kun je mijn hulp wel gebruiken? Wil je meerdere boeken in de voorverkoop bestellen? Of viert je kind binnenkort zijn verjaardag en wil je dat ik de taart en traktaties maak? Stuur me dan een mail via info@dithablaauw.nl

 

 € 11966  
van
 € 11500  
opgehaald

143 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

€4000!!!!

Jaaaaaa!!! We zijn over de 4000 euro heen op de crowdfunding! Dat verdient een extra inkijkje in 'Meer dan wortels', mijn kookboek vol heerlijke recepten zonder gluten, suiker, lactose en soja.

Ga naar de facebookpagina om het inkijkje te bewonderen! https://www.facebook.com/DithaBlaauwKoken/

Zin in een nog een inkijkje? Help dan mee de €5000,- te halen! Bestel jouw exemplaar nu, doe een donatie of zet anderen aan tot doneren op www.slag-boom.nl/project/meer-dan-wortels

 

 

Boekenweek 12-20 maart 2016

Het is boekenweek! 

 

Wie deze week 'Meer dan wortels' bestelt in de voorverkoop, krijgt straks heerlijke cantuccini meegeleverd bij zijn/haar boek. 

Dat wil je toch ook?

Wacht dus niet langer en doe deze week nog je donatie! Door een tegenprestatie van 35 euro of meer te kiezen, ben je verzekerd van een exemplaar van 'Meer dan wortels' en een zakje koekjes zodra het boek uitkomt in juni. 

 

 

10% gehaald!

Al €1383,- aan donaties binnen op www.slag-boom.nl. Iedereen die het boek al in de voorverkoop heeft besteld of een donatie heeft gedaan: ontzettend bedankt!

De 10% is nu ruim gehaald, dat betekent dat er de komende 28 dagen nog flink wat donaties nodig zijn om het streefbedrag binnen te halen en 'Meer dan wortels' ook echt te kunnen drukken. Ik heb er alle vertrouwen in, maar zonder jullie kan ik het niet.

Help je mee? Doneren kan al vanaf €10,- alles beetjes helpen. Bij donaties vanaf €35,- krijg je automatisch het boek zodra het uit is, maar er zijn nog veel meer mooie tegenprestaties. Een kookworkshop bijvoorbeeld! Of een high tea.... Kijk snel naar de tegenprestaties rechts op de pagina en kies iets moois uit voor jezelf! 

Ook als je al gedoneerd hebt, kun je verder helpen: vertel vrienden, familie, buren en mensen op straat over dit project en spoor ze aan om ook te doneren. Iedere bijdrage helpt mij dichter bij deze droom! 

Reacties

Veel succes! xxx

Dankjewel voor je support en donatie, Gabriela!

Succes! Het ziet er prachtig uit!

Dankjewel Esther! Ook voor je donatie. xx

Super leuk!

Hopelijk lukt het je om het bedrag bij elkaar te krijgen!

 

Heel erg bedankt Jacqueline! Jouw bijdrage helpt in ieder geval heel goed mee. 

 

Veel succes met je boek en met je mooie, eerlijke/heerlijke recepten!
 

Dankje Maurice!

Heel veel geluk Ditha hopelijk komen er nog vele donaties!

Heel erg bedankt Natascha! Niet alleen voor het doneren, maar ook voor het enthousiaste delen op facebook. Met zulke hulp moet het goedkomen! Liefs Ditha

Lieve Ditha,

ik wens je veel succes met je boek. Omdat ik veel mensen ken met dezelfde diet problemen, weet dat zo'n kookboek voor velen een leuk en vooral lekker hulpmiddel kan zijn. Ik hoop dat dit je een beetje helpt.

 

Veel liefs, Samantha

Dankjewel Samantha!

Vertel vooral de mensen in je omgeving over dit boek. Jouw donatie en steun helpen zeker! Heel erg bedankt daarvoor en tot ziens op de high tea binnenkort!

Liefs Ditha

Prachtig kookboek, kan niet wachten!

Wacht vol spanning het kookboek af!

Hopen dat het lukt Ditha, succes! Groetjes Wietske

Ook via deze weg: heel hartelijk dank Wietske! 

Wat een leuke recepten zie ik in de preview! Veel succes met de crowdfundingactie.

Groet, Kees

Heel hartelijk dank voor je donatie en reactie Kees, fijn dat het is gelukt! 

 

Ditha

 

'Meer dan wortels' is een mooi cadeau voor iemand die mij heel dierbaar is!
 

Wat een mooi gebaar Maurice!

 

Beste Ditha,

Heel veel succes. Ik weet wat het is om meerdere allergieen te hebben.

gr.

Louise

Dankje Louise,

Wat fijn dat je het boek besteld hebt! Ik hoop dat je er veel aan hebt straks.

Ditha

Veel succes!

Dankjewel!

Wat een prachtig, stoer en gaaf initiatief om dit kookboek te maken! Je mag ontzettend trots zijn op jezelf. Je bent een inspiratiebron voor velen :) Liefs, Ellen

Wat ontzettend lief en leuk om te horen Ellen, dankjewel! xx

Succes!

Dankje Chantal!

Wat een mooi initiatief! Ik steun je graag en ben benieuwd naar je boek.

Heel erg bedankt Elke!

Reactie toevoegen

Poll

Ditha Blaauw (Winsum, 1986) studeerde in 2009 af aan Academie Minerva, waar ze de docentenopleiding deed. Na enkele jaren als docent vormgeving op het mbo gooide zij het roer om en combineerde haar liefde voor kunst, eten, taal en educatie.   

Ditha schrijft, tekent, fotografeert en verzamelt mooie dingen. Ze woont in Groningen in een flat vol vintage, tweedehands design en kunst en hier en daar werk van eigen hand. Ondanks haar kleine keukentje bereidt ze er gerust een 5-gangendiner.

Om gezondheidsredenen begon ze in 2013 te experimenteren met gerechten zonder gluten, suiker, lactose en soja. Dit mondde uit in het kookboek Meer dan wortels, waarin Ditha laat zien dat je ook zonder deze ingrediënten het lekkerste eten op tafel kunt zetten.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Eeuwige dank

Dankjewel! Je krijgt mijn eeuwige dank en een recept uit het boek in de mail voor je donatie.

16 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Eeuwige dank en 4 recepten

Heel fijn! Zo help je me mooi op weg. Je krijgt mijn eeuwige dank plus een sneak preview van 4 recepten. Ook ben je van harte welkom op de boekpresentatie in juni.

7 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
Gesigneerd exemplaar ophalen

Super! Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek. Je mag hem op komen halen op de boekpresentatie in juni.

31 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 42  
of meer
Gesigneerd exemplaar thuisgestuurd

Fantastisch! Super! Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek thuis gestuurd (In Nederland of België)

43 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
In dankwoord

Top! Je krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek en ik vermeld je in het dankwoord. Je mag het boek op komen halen op de boekpresentatie in juni.

7 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 120  
of meer
High tea

Fantastisch! Je bent van harte uitgenodigd met een vriend/vriendin voor een high tea bij mij thuis met allemaal lekkers uit het kookboek. Dat kookboek krijg je natuurlijk ook, gesigneerd en wel. Ook ben je welkom op de boekpresentatie in juni en sta je vermeld in het dankwoord.

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 175  
of meer
Driegangenmenu

Te gek! Ik kook een heerlijk driegangenmenu voor 2 personen. Ook krijg je het gesigneerde boek en sta je vermeld in het dankwoord. Natuurlijk ben je van harte welkom op de boekpresentatie in juni.

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 350  
of meer
Kookworkshop voor twee

Je bent een held! Je krijgt een kookworkshop voor 2 personen van me in Groningen. Jullie krijgen allebei het boek mee naar huis en zijn van harte welkom op de boekpresentatie in juni.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 600  
of meer
Kookworkshop voor vier

Dit vergeet ik nooit! Je krijgt een kookworkshop voor 4 personen van me in Groningen. Jullie krijgen allemaal het boek mee naar huis en zijn van harte welkom op de boekpresentatie in juni.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 1000  
of meer
Catering voor je feestje

Wow! Party time! Ik doe de catering voor je feestje. Ik bak 3 taarten en maak hapjes voor 20 man. Natuurlijk krijg je ook het gesigneerde kookboek en een vette vermelding in het dankwoord. Je bent ook van harte welkom op de boekpresentatie in juni.

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie