Met inkt uit de veren

Door Bas Geeraets

In 2019 komt het boek Met inkt uit de veren van Bas Geeraets uit, waarin prachtige gedetailleerde tekeningen vergezeld gaan van pure, korte gedichten. Elke vogel heeft het in zich om zo van het papier weg te vliegen, de wijde wereld in, maar laat zich exact op dat moment nog even vangen. Uit de bijbehorende poëzie spreekt urgentie. De continuïteit van twijfel, opnieuw beginnen, perfectionisme en verwondering zijn terugkerende thema’s.

Meest bijzondere illustratieboek van 2019!
Zo’n zestig tekeningen worden gebundeld in Bas’ debuut (met een voorwoord van dichter Merel Morre). Hier hipt een gewone huismus, daar vliegt een spreeuw en op de volgende pagina prijkt een zwaluw. Met veel toewijding en geduld wordt er aan dit boek gewerkt, en nu kun jij daar een bijdrage aan leveren, om het geheel net dat beetje extra te geven. Als donateur word je bijvoorbeeld beloond met een gesigneerde print van een van de tekeningen. Dus ben je een vogelliefhebber en houd je van gedichten (of andersom), dan kun jij bijdragen aan een van de meest bijzondere illustratieboeken van komend voorjaar!

Doneer en ontvang een unieke beloning
Als je doneert krijg je al naar gelang het gekozen bedrag een mooie beloning (zie rechts op deze pagina). Met de donaties van jou en overige enthousiastelingen kunnen we de publicatie van Met inkt uit de veren waarmaken. De opbrengst gebruiken we onder meer voor de redactie, correctie, het ontwerp en het drukwerk.


Namens Bas, dankjewel voor je donatie!
 

 € 5297,5  
van
 € 5000  
opgehaald

143 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Aan het werk

Op maandag begint mijn werkweek. In de bibliotheek te Nijmegen zoek ik mijn plek en installeer mij met een kop koffie, een kroontjespen, inkt en papier. Dan begin ik te tekenen aan mijn boek. Langzaam bouw ik een vogel op met talloze kleine lijntjes. Ik werk tot de schemer invalt. 

Zo zien mijn dagen eruit. Werkend in stilte en concentratie werk ik de inkt uit de veren. 

 

 

Reacties

Ik kijk erg uit naar je boek!

Groeten van @MirjamHuibers (twitteraart)

Heel veel succes met het boek en de verdere teken-carrière! Groet Mark.

Alleen vogeltjes zingen gratis, dus natúúrlijk sponsor ik je boek. Geniet van het proces! Liefs, Esmeralda 

Bas, Ik ben erg benieuwd en ik wacht geduldig af. 

 

Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Succes met het afronden van het project 

Ik wacht met spanning....

Ik verheug me er nu al op!

Veerkracht. Je deed het!

Liefs, Yanaika.

Succes Bas...

Hoop op mooie kaft en leeslint!

Mooie vogels maak je!

Beste Bas, ik ben blij dat ik op deze manier jouw project een steuntje in de rug kan geven. Fijne feestdagen en een geweldig 2019 gewenst!

Succes Bas, Ik hoop voor je dat het gaat lukken en je je vleugels kunt uitslaan

José Gremmen-Janssen (trouwe insta-volgster gewoonjosee)

Succes Bas! Ik gun het je van harte!

Koen

To the birds, with love.

Hoi Bas, natuurlijk had ik deze crowdfunding eerder gezien maar er was financiëel geen ruimte tot mijn grote spijt! Gelukkig kreeg ik vandaag geld retour van Qurrent, dus als afsluiter van dit jaar een donatie aan jou! Je boek zie ik met grote verwachting tegemoet, ik hoop dat het bedrag gehaald wordt! Succes, en Ik wens jou en je gezin het allerbeste voor 2019!!! xx Esther 

Beste Bas, een geweldig project, waar ik gtaag een veertje aan bijdraag! 

Alle goeds, Marjet 

Bijna bij je streefbedrag, hoera!

Succes met de laatste loodjes! 

Max Laadvermogen 

Hup jij

Yes, goed gedaan Bas!

Reactie toevoegen

Poll

Bas Geeraets (1979) is een veelzijdige creatieveling. Hij was stadsdichter van de gemeente Veghel, schreef artikelen voor joop.nl, columns voor het Brabants Dagblad en organiseerde literaire avonden. Zijn werk is opgenomen in diverse bloemlezingen. Als vocalist is hij actief bij de band Rotko, waar hij naast de zang de teksten voor zijn rekening neemt. 

In 2005 is Bas afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Academie Voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda. Na zijn academietijd hield hij zich bezig met het zoeken naar de juiste vorm voor zijn werk, om uiteindelijk uit te komen bij analoge tekeningen. In 2018 is hij zich gaan toeleggen op het tekenen van vogels en sindsdien gaat het bijzonder hard. Zijn werk werd opgepakt op Twitter en massaal werden zijn tekeningen gedeeld en gekocht. Inmiddels is Bas dan ook gestopt met zijn kantoorbaan en wijdt hij zich volledig aan zijn tekeningen, poëzie en zijn band. 

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt

Je wilt doneren, maar hoeft geen tegenprestatie. Dankjewel dat je wilt bijdragen. Natuurlijk ben je van harte welkom op de boekpresentatie!

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Een exemplaar van mijn boek

Dank! Je krijgt mijn boek thuisgestuurd of je kunt het ophalen tijdens de boekpresentatie.

41 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
Een gesigneerd exemplaar van mijn boek

Ik signeer je boek en stuur hem naar je op, of je kunt het ophalen tijdens de boekpresentatie.

52 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
Een gesigneerd exemplaar van mijn boek en een boekenlegger

Je ontvangt een gesigneerd exemplaar van het boek, en we stoppen er een unieke boekenlegger in. Je krijgt deze beloning thuisgestuurd, of kom boek en boekenlegger ophalen tijdens de boekpresentatie. Dankjewel voor je steun!

8 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 45  
of meer
Vier buitengewone ansichtkaarten, boekenlegger en gesigneerd exemplaar

We sturen een setje vier buitengewone ansichtkaarten, de boekenlegger en een gesigneerd boek naar je toe (of kom ze persoonlijk in ontvangst nemen op de boekpresentatie). Op elk van de vier ansichtkaarten staat een unieke vogeltekening van mij.

6 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Gesigneerde tekening en gesigneerd boek

Je ontvangt een gesigneerde print (A4-formaat, zonder lijst) van een van de tekeningen die in het boek staan, samen met een door mij gesigneerd exemplaar.

11 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Gesigneerde tekening, gesigneerd boek, ansichtkaarten én een boekenlegger

Je bent een geluksvogel! Deze beloning heeft alles in huis om een echte vogelkenner van je te maken: je krijgt de gesigneerde tekening, een gesigneerd boek, de set van vier ansichtkaarten én de boekenlegger.

11 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 125  
of meer
Persoonlijk gedicht

Ik schrijf een persoonlijk gedicht voor je (lengte en thema in overleg) en je ontvangt een door mij gesigneerd exemplaar.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 150  
of meer
Voordracht gedichten

Ik kom in eigen persoon naar je toe voor een voordracht van een mooie selectie gedichten (datum en locatie in overleg). Leuk om mij bijvoorbeeld te ontvangen voor een groep vrienden en familie. Je krijgt natuurlijk ook een gesigneerd exemplaar!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 300  
of meer
Workshop vogels tekenen

Altijd al vogels willen leren tekenen, maar heb je een duwtje in de rug nodig? Ik kom naar je toe voor een workshop vogels tekenen voor een groep van vier tot zes mensen (datum en locatie in overleg). Ik neem alle (teken)benodigdheden natuurlijk mee, en aan het eind van de workshop kunnen we samen proosten op jullie tekeningen. Elke deelnemer krijgt ook een exemplaar van het boek.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 500  
of meer
Gesigneerde print

Je krijgt een gesigneerde print van een van mijn vogels op A2-formaat.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 1000  
of meer
Originele gepersonaliseerde tekening

Je ontvangt een originele gepersonaliseerde tekening op A3-formaat.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie