Prepper - voorbereiden op grote en kleine noodsituaties. En zombies.

Door Anneke Blom

Serieus bedoeld, grappig geschreven, met (on)realistische voorbeelden en bruikbare tips voor iedereen: 'Prepper - voorbereiden op grote en kleine noodsituaties. En zombies.’

Als je je goed wilt voorbereiden op noodsituaties en je gaat op zoek naar informatie, blijk je alleen maar boeken over survivallen in de wildernis te vinden. Of horrorscenario’s over klimaatproblemen waarbij niks of niemand meer te redden valt. Dát is niet wat je zocht!

Je wilt een handige checklist voor je gezin die je alleen maar hoeft af te vinken. Je wilt hapklare oplossingen voor het geval je tot je dak toe ingesneeuwd raakt. Je wilt een grappig boek op papier dat je in geval van nood op de wc kunt gebruiken voor, nou ja, je weet wel…. Dat is dít boek.

‘Prepper - voorbereiden op grote en kleine noodsituaties. En zombies.’ is een musthave voor ieder huishouden, om jezelf te kunnen redden in buitengewone omstandigheden en om gewoon lekker weg te lezen. Gebruik dit boek als naslagwerk, ter inspiratie of geef het cadeau aan die doemdenker die heilig gelooft in de zombie-apocalyps. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Be prep(per)ared!

 € 4000  
van
 € 4000  
opgehaald

37 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Doel behaald!

Zo cool... Het doel van de crowdfunding is behaald; nog héél even en dan ligt het boek fysiek in mijn (en jullie) handen!

Het is een spannend proces waar ik nu nog middenin zit.
Er zijn een aantal mensen voor me aan het werk om er echt een mooi boek van te maken.
Mooie vormgeving en fijne, leesbare tekst.

Aan iedereen die een donatie gedaan heeft; heel veel dank.
Het is hartverwarmend hoeveel mensen nu al, op voorhand, een boek van me willen.
 

SHTF

Vanmorgen hoorde ik op het NOS nieuws dat er serieus gekeken wordt naar eventuele evacuatie van ambassadeleden uit Oekraïne vanwege de militaire dreiging van Rusland/Verenigde Staten. 

Lijkt ver weg. Of onwaarschijnlijk. Of niet zo van invloed op ons leven. Maar je kunt je wel op kleine schaal voorbereiden op dingen als een tekort aan gas, als Rusland de kraan zou dichtdraaien.

In mijn boek staan handige tips en scenario's om rekening mee te houden en op voor te bereiden. Met gezond verstand en wat spullen in huis ben je al beter voorbereid!

Nog een weekje om het boek pre-order te bestellen! Het zou tof zijn als ik 1000 euro aan donaties zou halen!

Mensen die ik niet ken die doneren

Wanneer er mensen een boek kopen door middel van een donatie, nog voor ze het boek hebben gezien... dat doet wel wat met je. Dan gloei je van trots. En als je dan, op de achtergrond, ziet dat het mensen zijn die je helemaal niet kent. Dan ga je stralen!

Vandaag werd een artikel over mij, het preppen en het boek dat gaat uitkomen, gepubliceerd in de Stentor. Dit heb ik uiteraard direct op allerlei social media gepost. In Whatsapp groepen. Op Facebook pagina's. Instagram. Bij thuiskomst plak ik het fysieke artikel misschien nog wel pontificaal op de ruit!

Resultaat is in ieder geval dat er al 650 euro is gedoneerd. Dat is al zo'n ongelooflijke bak met geld die ik niet zelf hoeft te voorfinancieren. Én het zijn al een heel aantal boeken die ik niet in mijn voorraadbunker hoef te bewaren tot ze gekocht worden. Deze eerste 19 exemplaren hebben al een eigenaar gevonden! 

Bijna 500 euro opgehaald!

Met 18 donaties, waarvan 12 verkochte boeken heb ik een top Kerstmis achter de rug :-)

Achter de schermen ben ik zelf ook druk bezig met het boek.
De Stentor komt binnenkort met een stuk in de krant en ik ben zelf aan het uitvogelen hoe ik voor alle soon-to-be boekeigenaren al een leuk presentje kan maken.
Ik verklap nog niks, maar het is wel bestand tegen de noodsituatie van hoogwater.

 

Reacties

Succes! 

Dank! Elke dag voel ik al trots dat een uitgever hier potentie in ziet dus dan komt het vast wel goed

Leuk idee Anneke! En knap dat je het voor elkaar hebt gekregen. Veel succes met het project! Helaas geen kerstborrel dit jaar, wie weet tot volgend jaar.

Groet, Jorrit ( collega van Mark bij Tallgrass)

Ik hoop dat het boek voor veel mensen bruikbare informatie bevat zodat het niet alleen leuk voor mij is dat het boek wordt uitgegeven! 

Ben benieuwd anneke, good luck met he boek, wij hebben in ieder geval een donatie gedaan voor 1 exemplaar.

Groetjes Team POL & POL

Joukje en Theo

Er staan ook tips in wat handig is voor in de auto te hebben. Voor als je strand met je rammelbak 😉

Lekker bezig!!!

Thnxx 😘

Hoop dat het lukt veel geld bij elkaar te sparen! 

Iedere donatie die ik hier ontvang is een duwtje in mijn rug van zelfvertrouwen!

Hoi.....je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt en ik wil je steunen door je te doneren voor een boek.....

Dank je wel! Ik hoop dat je verwachtingen overtroffen worden wanneer je het boek ontvangt. En dat je er ook, behalve wat van leert, om kunt lachen.

Lijkt mij een fantastisch boek , ook voor mij , wij wonen ongeveer 12 km of meer van de dichtstbijzijnde supermarkt. Succes 

Dank je wel voor je vertrouwen! Als je niet alles dichtbij in de buurt hebt, zoals essentiële winkels (zoals dat dan tegenwoordig heet) wordt je vaak wel inventief! Dan ben je wel wat gewend

Succes met de actie.

Dank je wel! En veel plezier straks met "veilig thuiskomen" 😃 Super fijne donatie 💚

Reactie toevoegen

Poll

Anneke Blom (1984) studeerde af aan Hogeschool Windesheim Journalistiek, om vervolgens haar pen in te ruilen voor een druk en gezellig gezinsleven. Op de achtergrond bleef er altijd de wens om ooit een boek te schrijven. Tijdens de coronalockdown ontstond het idee om haar ervaringen en inzichten met preppen die zij in het dagelijkse leven toepast, op te schrijven in een boek.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt!

Bedankt voor je donatie ter ondersteuning van het totstandkomen van mijn boek.

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Check, check, dubbel check!

Bedankt, je krijgt uitgebreide checklists om een eigen preppervoorraad aan te leggen en 10% korting op de aankoop van het boek via mijn website.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Trotse boekeigenaar

Bedankt, je ontvangt een exemplaar van mijn boek!

24 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 40  
of meer
McGuyver

Bedankt, naast een boekexemplaar ontvang je ook je eigen supercoole multitool!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Zombie-aanval

Bedankt, je ontvangt mijn boek en om alvast in de stemming te komen, ontvang je ook een zombiemasker om iemand te laten dragen zodat je je heel realistisch kunt voorbereiden.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Direct aan de slag!

Bedankt, je ontvangt een pakketje met mijn boek, houdbare producten en een exclusieve lijst met handige hacks om een aantal producten zelf te maken.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Goed voorbereid naar huis

Bedankt, je ontvangt behalve mijn boek ook een gevulde “Get Home Bag”.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 120  
of meer
Samen voorbereid

Bedankt, je kunt als collectief lekker aan de gang met twee exemplaren van mijn boek, één om weg te geven. Daarnaast krijg je een uitgebreid pakket om samen meer zelfvoorzienend te worden, inclusief zaden om in je moestuin te planten, waterzuiveringstabletten en visgerei.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 200  
of meer
Alles op zak

Bedankt, je ontvangt mijn boek in een stevige “Bug Out Bag”. Deze is natuurlijk gevuld met een aantal essentiële prepperspullen. We stellen de inhoud in overleg vast zodat je geen onnodige of dubbele spullen krijgt.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
Inspectie en huisbezoek

Bedankt, ik kom bij je langs, met je eigen boekexemplaar en samen maken we een rondje door je huis om te kijken hoe jij het beste kunt preppen. Om een start te maken krijg je ook nog je eigen coole multitool.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie