Scherven hebben geluk

Door Harm Stapert

Scherven hebben geluk opent met het verhaal Waterman (een sprookje), waarin de hoofdpersoon de watersnoodramp in Zeeland overleeft. Het eindigt met het verhaal Waterloo; de hoofdpersoon komt om het leven, maar blijft toch voortbestaan. Met daartussen zeventien intrigerende verhalen die op verschillende wijze over het wezen van de mens gaan. Want wat maakt de mens uniek, hoe voelt en gedraagt hij zich. Welke onvermoede, soms duistere kanten van de persoonlijkheid komen naar voren in het gewone leven, in een toekomstige wereld van technologie en ruimtevaart dan wel in tijden van oorlog. Leven en dood is een ander thema dat een rol speelt in Scherven hebben geluk. Hoe ga je om met de dood, maar beter nog: hoe leef je? Kun je leren leven of rotzooien we maar gewoon wat aan?

Je wordt geboren, maar dan…
Niets onvoorspelbaarder dan de mens, zo wordt gezegd. En toch: zijn karakter staat vast, hij is slechts in staat enkele procenten van zijn gewoontes en gedragingen te veranderen – en dat vaak enkel pas na intensieve oefening en meditatie. Toch heeft de mens de illusie zijn eigen leven te kunnen sturen: hoe zit het nu echt? Ben je nieuwsgierig geworden, lees dan mijn preview - je vindt het linkje bovenaan deze pagina.

Mijn verhalen bieden alle een verrassend inkijkje in het wezen van de mens: zijn goede of ronduit slechte bedoelingen, zijn gekten en eigenaardigheden en de kolossale kuilen die hij voor zichzelf graaft. Daarnaast heeft hij nog te dealen met het grootste vraagstuk van alle, de dood. Of is het andersom? Dat het vraagstuk waar we allen voor staan het leven is: je wordt geboren, maar dan…

Dit is het boek waar jij onbewust al lang naar uitkeek, omdat de verhalen je op een bijzondere manier na laten denken over gevoelige thema’s die ik niet schuw. En ik wil jullie vragen mij te helpen met de publicatie van dit boek. Voor iedere donatie ontvang je een beloning van mij, die steeds uitgebreider wordt naarmate het gedoneerde groter is.
  
Alvast bedankt voor jouw steun aan Scherven hebben geluk!

 

"Alle spiegels zijn toverspiegels;
nooit kunnen wij ons gelaat erin zien."

- Logan Pearsall Smith (1865-1946)
 

 € 3005  
van
 € 3000  
opgehaald

61 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Dank dank dank!!!

Dag allemaal; vrienden, familie, belangstellenden. Dank jullie wel: het doel is behaald!

Het project is succesvol verlopen en dus start vanaf nu het traject om tot de uitgave te komen.

Het is de bedoeling dat SCHERVEN HEBBEN GELUK op 7 juli volgend jaar uitkomt.

Maar eerst gaan we vieren dat de crowd funding geslaagd is, en daarom nog eens:

dank dank dank!!!

"Beursbericht"

Dag vrienden, belangstellenden en donateurs: vele malen dank voor je steun! We zitten op de helft van het bedrag en hebben maar liefst nog 10 dagen! Ik nodig je van harte uit om al je contacten op de hoogte te stellen van het project SCHERVEN HEBBEN GELUK.

Voor allen die dit project bezoeken maar nog twijfelen; bedenk dat geld slechts een middel is. Het gaat om heel andere dingen in het leven, zoals ik ooit verwoordde in onderstaand gedicht:

 

BEURSBERICHT

 

Verzilver

je dromen gedachten

je staan

liggen te slapen

 

Verzilver

liefde

open armen

 

Doe het vandaag nu

voor de inflatie toeslaat

 

(eerder gepubliceerd in de LEEUWARDER COURANT)

 

 

 

 

 

Update

Wat een mooi bedrag! Over de 1000 euro; iedereen heel erg bedankt! Op tweederde van de periode is er eenderde binnen, dus er is nog wel een slag te slaan! Als je wel van plan bent om mijn boek te steunen, maar dat nog niet hebt gedaan: doen! Want er is niet zoveel tijd meer. Informeer al je vrienden, kennissen en contacten, spread the word, en maak de uitgave van SCHERVEN HEBBEN GELUK mogelijk! Hartelijke groet, Harm

Reacties

Harm, een ontzettend mooi initiatief, zet 'm op!!!

Dag Harm, ik wens je heel veel geluk en succes bij de uitgave van je boek. Hartelijke groet, Peter

Nu nog een beetje geluk voor Harm! XXX

Hoi Harm,

Wat mooi dat je boek weer een stap verder is.

Ik zie er naar uit.

 

Groet en knuffel, Trijntje

Hoi Harm en Jannemieke, ik wens jullie heel veel succes met de crowdfunding voor je boek. Vriendelijke groeten, Freddy Soer, Groningen

Laatste loodjes Harm. Mooi dat je boek er straks komt!

Reactie toevoegen

Poll

Schrijver en dichter Harm Stapert, Waterman, kwam in 1953 ter wereld tijdens de watersnoodramp in Zeeland. Fries van geboorte, woonachtig in de stad Groningen. Combineert zijn werk als leraar op een school voor praktijkonderwijs (PRO) met het bezorgen van post. Schrijft van jongs af aan gedichten en verhalen, die eerder in Nederlandse en Vlaamse tijdschriften en bloemlezingen verschenen.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt

Dankjewel voor je steun. Je helpt me verder!

12 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Een exemplaar ontvangen

Je krijgt een exemplaar van het boek per post thuisgestuurd.

29 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
Gesigneerd exemplaar en een unieke boekenlegger

Ik stop een unieke boekenlegger in een gesigneerd exemplaar, dat je thuisgestuurd krijgt.

9 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Gesigneerd exemplaar, boekenlegger en naamsvermelding

Je ontvangt een gesigneerd exemplaar, de unieke boekenlegger en je naam wordt als dank voor je steun achterin het boek mee gedrukt!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 125  
of meer
Gesigneerd exemplaar, boekenlegger, naamsvermelding én gedicht

Ik stuur je een gesigneerd exemplaar met boekenlegger, je naam wordt vermeld in het boek én ik schrijf speciaal voor jou een kort gedicht (thema in overleg).

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 200  
of meer
Gesigneerd exemplaar en voordracht

Naast een gesigneerd exemplaar, boekenlegger en naamsvermelding in het boek, kom ik naar je toe voor een voordracht (let op: in een straal van 75 km rond de stad Groningen; woon je verder weg en wil je toch een voordracht, dan hebben we contact over wat er mogelijk is).

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie