Stilleven

Door Sofie Riezebos

Stilleven is een dichtbundel over het leven dat zich stilletjes in mijn hoofd afspeelt. Naast heel persoonlijke gedichten zijn er gedichten over actuele thema’s: armoede, oorlog, liefdeloosheid… De lezer wordt meegenomen in een zoektocht naar stukjes geluk tussen al dat ongeluk; geluk in de natuur, in de muziek en in stilte. Om de esthetische waarde hoog te houden zijn de gedichten aangevuld met foto’s.

Met het uitgeven van Stilleven wil ik niet alleen mijn droom waarmaken, maar ook jou laten genieten en een hart onder de riem steken. Ik vind dat we niet stil moeten blijven en dat we naar elkaar moeten luisteren, en die boodschap wil ik verspreiden. Help je me daarbij? 

Helaas is het uitgeven van een boek of dichtbundel verre van goedkoop. Daarom heb ik jouw steun nodig: elke cent die je kunt missen kan ik gebruiken! Naast mijn oneindige dankbaarheid krijg je daar ook wat voor terug: van een (gesigneerd) exemplaar van Stilleven tot een huiskamerconcert.

€ 1732,5 
van
€ 3700 
opgehaald

66 donaties

nog 9 dagen

Doneren
  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Zegeningen tellen

Lieve iedereen die mij wil steunen,

We lopen tegen het einde van het project! Degenen die mij op Instagram volgen (@sofieriezebos) hebben misschien gelezen dat er nog 7 dagen waren. Het project is echter verlengd tot 25 november. Nog 11 dagen, waarin nog meer dan de helft van het streefbedrag moet worden opgehaald... spannend! Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Ik las vanochtend de volgende manier om hoopvol te blijven: je zegeningen tellen, minstens een keer in de week. Een zegening is dat ik al aan drie mensen een pianoconcert mag geven. En dat al 46 mensen hebben aangegeven dat ze graag een bundel willen ontvangen, dat ik van nog meer mensen heb gehoord dat ze van plan zijn om hem te kopen als hij straks in de winkel ligt. Dat jullie in mij blijken te geloven. Een andere tip was mensen die je helpen bedanken. Dus bij deze: bedankt voor jullie steun. Bedankt voor het vertrouwen in Stilleven dat ontzettend aanstekelijk is. Bedankt dat jullie de tijd nemen om dit te lezen, zelfs als je mij helemaal niet kent.

Ik hoop dat ik volgende week nog veel meer zegeningen mag tellen!

Liefs,

Sofie

A wonderful adventure

We the people have the power to make this life free and beautiful, to make this life a wonderful adventure. - Charlie Chaplin

Een van de grootste avonturen van mijn leven is in volle gang: dit project, het uitgeven van Stilleven. Een avontuur zoals ik nog nooit heb meegemaakt. Een avontuur dat gelukkig wat minder eng wordt van de geweldige steun die ik van zoveel mensen ontvang, in de vorm van een bijdrage (we zitten al op 1255 euro!) en in de vorm van een werkelijk overweldigend enthousiasme. Het is zó fijn om te horen dat anderen hier ook in geloven, dat een gedicht hen aan het denken heeft gezet of heeft overtuigd dat Stilleven nog wel eens een succes kan worden. Ontzettend bedankt daarvoor!

Duizendenvijfentwintig

Vanavond verveelde ik me een beetje, dus ik dacht: laat ik weer eens op slagboom kijken! Wat blijkt: de teller staat op 1025 euro! Duizendvijf. En. Twintig. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven! Al 41 mensen hebben dit project willen steunen, en wel 17 daarvan willen als cadeau een exemplaar van Stilleven. Mensen die ik soms helemaal niet ken, willen mijn gedichten lezen. Ongelooflijk! Dit had ik niet durven dromen.

Voor iedereen die nu een beetje rondkijkt op deze pagina en twijfelt: doe ik het of doe ik het niet? Heb ik hier mijn geld voor over? Ik hoop dat je wordt overgehaald door mijn gedichten, mijn verhaal, de cover, wat dan ook. Weet dat je mij verschrikkelijk blij maakt als je iets geeft. En niet alleen mij, maar hopelijk ook jezelf en heel veel anderen, die mijn gedichten lezen, de foto’s bekijken en dan denken: dit is mooi. Ik heb er goed aan gedaan dit meisje te steunen.

Op een kwart!

De teller staat op 25%! Na iets meer dan anderhalve week hebben jullie negenhonderdveertig euro opgehaald! En die jullie, dat zijn goede vrienden, familieleden, familieleden van vrienden en zelfs voor mij volstrekt onbekenden. Jullie allemaal zagen dit project en besloten niet alleen te kijken, maar ook te doen. Fantastisch!

Het maakt tegelijkertijd nederig en trots, zo'n project. Nederig, omdat ik dit niet alleen kan. Omdat ik mijn trots opzij moet zetten en jullie om hulp moet vragen. En ongelooflijk trots, door alle enthousiaste reacties die ik blijf krijgen. Doordat jullie blijkbaar iets zien in dit project en de hulp die ik nodig heb geven. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: BEDANKT!!

Nu we op een vierde zitten, vind ik het tijd worden voor nog een voorproefje. Dit keer ook met een van de foto's van Levina (Instagram: @levinacptrs). Het gedicht heet 'De opstandelingen'.
 

Zij schreeuwen stilte
Een oorverdovende stilte komt uit hun wijd
opeengeklemde kaken
Een stilte die al het lawaai overstemt.

En de anderen houden hun handen
tegen hun oren
kruipen weg
proberen onvindbaar te worden
maar de stilte dringt door alles heen.

Zij maken het kapot
al het vertrouwde
verwoesten waar we aan gewend waren.

Ze vertrappen het wreedzaam
met hun stilte.

 

Dit gaat niet mislukken!

Sinds donderdag staat de teller stil. Het project blijft hangen rond 9%. Dat is bij lange na niet genoeg om Stilleven in de winkel te krijgen! Daarom: vertel het door aan je moeder, oma, verre vriendin en buurman of steun deze bundel gewoon. Want over 38 dagen moet dit project de sticker Voltooid krijgen, iets anders laat ik niet gebeuren. Jullie toch ook niet?

Reacties

Hoi Sofie, veel succes en plezier met de crowdfunding... 'Stilleven' in wording!
Groet, Maurice

Sofie,heel veel succes met dit project. Mooi dat je blijft investeren in je dromen!

groetjes Jean-May

Hé medecrowdfunder! Ik wens je veel succes (en plezier!) met de inzameling. Zet hem op!

Succes met je boek, Sofie. We zijn benieuwd naar je gedichten. 

Lammert en Dita

Heyhoi! Ik hoop vurig dat iedereen straks je boek kan lezen. Want ik ben fan van je gedicht. En ik heb de grootste vertrouwen dat je grootste dingen zal schrijven.

Groetjes, Talitha van het GST

Ik ben heel benieuwd naar al je gedichten Sofie, spannennnd!

Veel succes Sophie!

Ik ben reuze benieuwd naar je bundel.

Pagina's

Reactie toevoegen

Poll

Sofie Riezebos (Kampen, 2002) studeert Farmacie in Groningen. Dat is echter maar een van haar vele interesses; ze geniet ook van heel andere dingen: de prachtige muziek die uit een piano te halen is, de emoties die woorden kunnen oproepen. En die woorden, die zijn van jongs af aan haar passie. Haar eerste gedicht schreef ze toen ze negen jaar was. Zes jaar later deed ze mee met de poëziewedstrijd Doe Maar Dicht Maar en werd haar gedicht geplaatst in de bijbehorende bloemlezing. Een wilde droom van haar is een boek of bundel uitbrengen; een droom die nu verwezenlijkt gaat worden.

Tegenprestaties

€ 10 
of meer
Eeuwige dankbaarheid

Alle kleine beetjes helpen! Je steunt gewoon dit project, zonder er iets voor terug te hoeven, behalve mijn eeuwige dankbaarheid natuurlijk!

11 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 15 
of meer
Persoonlijke fotokaart

Super dat je me wil steunen! Hoe goed voelt het om te hebben bijgedragen aan deze bundel? Als aandenken krijg je een persoonlijke kaart van een van de foto’s uit de dichtbundel.

7 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 25 
of meer
Een exemplaar van 'Stilleven'

Een kwart barkie, wat een prachtig bedrag! Als dank krijg je 'Stilleven' cadeau.

29 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 35 
of meer
Gesigneerde foto en een exemplaar van 'Stilleven'

Geweldig! Mijn eeuwige dank schrijf ik voor je op een van de prachtige foto’s uit 'Stilleven'. Een handige boekenlegger, want de bundel zelf krijg je ook meegestuurd!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 45 
of meer
Een gesigneerde foto en de bundel, met je naam in het dankwoord

Als je je gekregen exemplaar uit hebt, vergeet dan niet het dankwoord te lezen, of de achterkant van de foto die je als boekenlegger gebruikt hebt. Ik kan mijn dank niet op genoeg manieren uitdrukken!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 55 
of meer
De bundel, met je naam in het dankwoord, een bonusgedicht en een foto

Jij bent een échte poëzieliefhebber. Als je 'Stilleven' en het dankwoord uithebt, ligt er nog meer poëzie op je te wachten: ik geef je ook nog een bonusgedicht, op de achterkant van een van de foto’s uit de bundel.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 65 
of meer
Een exemplaar van 'Stilleven' en twee bijzondere natuurfoto's

Waarom foto’s uit de dichtbundel als er nog zoveel andere mooie foto’s zijn? Naast Stilleven krijg je twee andere natuurplaatjes meegestuurd, waarvan de achterkant gevuld is met poëzie. Mijn eindeloze dankbaarheid staat in het dankwoord!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 75 
of meer
De bundel, met je naam in het dankwoord, drie foto's en drie bonusgedichten

Driekwart barkie verdient drie foto’s (één uit de dichtbundel en twee andere) en drie gedichten. Oh, en natuurlijk een exemplaar van 'Stilleven' met jouw naam in het dankwoord. Dankjewel!

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 100 
of meer
Een huiskamerconcert en de bundel, met je naam in het dankwoord

Je bent geweldig, echt waar! Je bent uitgenodigd voor een huiskamerconcert door mij op de piano, waarbij ik je persoonlijk een exemplaar van 'Stilleven' zal overhandigen. Dan kan je meteen kijken of je naam wel goed gespeld is in het dankwoord!

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

€ 150 
of meer
Een huiskamerconcert, de bundel, met je naam in het dankwoord, én een zelfgebakken taart

Alle kleine beetjes helpen, maar grote beetjes nog veel meer! Je bent van harte uitgenodigd voor een huiskamerconcert, waar je een exemplaar van Stilleven (met jouw naam in het dankwoord) van me krijgt, én een zelfgebakken taart. Liefde gaat door de maag, toch?

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie