Tussen nu en niets

Door Stephanie Freij

"Ik weet niet hoe, of en waar de dagen van morgen zich zullen afspelen. Ik leef tussen nu en niets. Infremor et Emergo. Ik grom en kom boven. Tussen nu en niets.

Klik op de link en je krijgt een sfeerimpressie van Tussen nu en niets: https://slag-boom.nl/sites/slag-boom.nl/files//previews/tussennuenniets_0.pdf

Ik wil een boek uitgeven. Ik wil je meenemen naar een wereld tussen nu en niets, de gedachten in mijn hoofd, de kamers van mijn hart en de straten van Tilburg. Ik wil mijn -soms wat bizarre- leven met onverwachte wendingen graag met je delen. En daarvoor heb ik jouw hulp nodig.

Door mijn boek nu alvast te kopen geef je me de kans om de publicatie van het boek te financieren. Op deze manier kan ik mijn poëtische teksten met jou en anderen te delen. Daarnaast zorg je er voor dat ik weer volop bezig kan zijn met de volgende stap naar een goede toekomst.

Voor je donatie word je beloond met een bijpassende tegenprestatie. En: hoe hoger je donatie, hoe unieker de grafische uitvoering van het boek! 

 • Editie naar keuze Tussen nu en niets zodra het af is
 • Merchandise: box ansichtkaarten, teenslippers of stoffen tas
 • De laatste ontwikkelingen gratis in je mailbox
 • De eeuwige roem
 • Help je mij een stap verder van ‘niets naar iets‘...

TUSSEN NU EN NIETS - VAN NIETS NAAR IETS: EEN BEETJE DUIDING

Wat is Tussen nu en niets?
Uitgeverij Palmslag brengt in de loop van 2016 het werk van Stephanie Freij bijeen in een fraai ontworpen boek: Tussen nu en niets. Een rijk geïllustreerd lees- en kijkboek waarin het poëtische werk toegankelijk wordt gemaakt door een bijzondere vormgeving en een unieke uitvoering van het omslag.

Wat ga je er in terugvinden?
In haar poëtisch en illustratief werk laat Stephanie Freij zich graag inspireren door een scala aan psychologische, filosofisch, symbolisch getinte scenario's om haar diepste gevoelens te spiegelen. Het boek neemt de toeschouwer mee op een visuele en emotionele reis in persoonlijke scènes, vervult van onbesproken onnoemelijke verhalen waarbij de sluimerende angst om alles wat je lief is te verliezen blijft ronddwalen. Volgens Stephanie Freij moeten we niet vergeten dat het leven mooi is, zelfs ten tijde van de imperfectie. Leef intens: "Infremor et Emergo. Ik grom en kom boven. Tussen nu en niets."

Tussen nu en niets zal in verschillende uitvoeringen verschijnen met diverse grafische vormgeving features:

Voor je donatie word je beloond met een bijpassende tegenprestatie. En: hoe hoger je donatie, hoe unieker de grafische uitvoering van het boek! 

 • Basis Editie
 • Standaard Editie
 • Luxe Editie
 • Exclusieve Editie

Waarom kent Tussen nu en niets verschillende edities?
De boekdrukkunst is zoveel meer dan enkel de woorden. First-class staaltje poëzie verdient een first-class grafische vormgeving. Vandaar dat Stephanie Freij voor Tussen nu en niets bijzonder veel waarde hecht aan een duurzaam uniek karakter. Die keuze maakt Stephanie Freij niet zomaar. Ze had immers haar eerdere werk opgedragen aan haar wijlen grootvader Jan Roberti. 

Met Tussen nu en niets wil Stephanie Freij graag voortborduren op haar grootvaders passie: grafische vormgeving. Ze besloot daarom dat niet alleen de woorden maar ook de illustraties als poëzie voor de ogen moet fungeren. Zo hoeft poëzie niet te verdwijnen in een stoffige kast, maar mag ze gezien en besproken worden. Tussen nu en niets moet daarom ook een boek worden dat je trots op tafel kunt leggen, wat een opening tot een gesprek kan zijn en waarvan het doorbladeren een echte ervaring wordt.

Waarom wij jullie hulp nodig hebben?
Publiceren is erg duur. Het overgrote deel van onze crowdfunding is daarom gewijd aan de productie: het redigeren, het drukken, binden, grafische vormgeving, marketing en uiteraard de verspreiding van dit bijzondere boek.

Alle plannen zijn er en de inhoud is er ook, alleen het boek moet nog wel worden geproduceerd. Om daar geld voor op te halen, zijn de makers en bedenkers van dit bijzondere boek op zoek naar donaties, partners en sponsoren om de overige percentage van het totaal benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Tussen nu en niets: een ode aan poëzie, grafische vormgeving en de boekdrukkunst


Wil jij dit boek hebben of er minstens voor zorgen dat deze ode aan de poëzie, de grafische vormgeving en de boekdrukkunst, werkelijkheid wordt? Geef dan een donatie en wie weet ligt dit boek binnenkort bij je thuis op de tafel, in je favoriete café of in je winkel!

 € 675  
van
 € 6000  
opgehaald

17 donaties

 • Updates
 • Reacties
 • Biografie

Einde Crowdfund Tussen Nu En Niets

Hallo liefhebbers van Tussen Nu En Niets,
Wow. Het afgelopen half jaar was allemaal zo spannend. Een project wereldkundig maken, een prettige samenwerking met Uitgeverij Palmslag, een verlenging van de crowdfunding en tegen beter weten in hopen op winst maar inmiddels is mijn project Tussen Nu En Niets nu definitief beëindigd!

Helaas, we moeten concluderen dat er te weinig animo was om het project te doen slagen. Jullie gulle donaties aan de crowdfunding campagne hebben mij geëmotioneerd. Ik ben intens dankbaar voor jullie financiële en inspirerende steun. Het boek komt er voorlopig niet en dus storten wij de komende weken jouw bijdrage terug op je bankrekening.

Aangezien de crowdfund voor Tussen Nu En Niets hiermee in de eindfase is gekomen, stopt voorlopig ook mijn samenwerking met Uitgeverij Palmslag. Maar dat betekent niet dat ik Tussen Nu En Niets loslaat. Ik ga het huidige idee opnieuw op de schop nemen. Ik laat het overgaan in een nieuwe creatieve fase! Ik wil er gewoon nog niet mee stoppen. Ik ga opnieuw kneden, bijschaven, weggooien, creëeren en met frisse nieuwsgierigheid hoop ik ooit Tussen Nu En Niets aan jullie te kunnen presenteren.

Coming together is a beginning; 
keeping together is progress; 
working together is success.

Met vriendelijke groet Stephanie & team Uitgeverij Palmslag

Reacties

Lieve groetjes van de moeder van Yvonne :)

Ben benieuwd naar je schitterende pentekeningen, Steph!

Hier de persoonlijke boodschap bij order 718! :-)

Qua slippers heeft de 'Bubble' in maat M mijn voorkeur.

 

Groetjes!
Yvonne

Veel succes, Stephanie!

Reactie toevoegen

Poll

Stephanie Freij heeft de laatste jaren veel verschillende hoedjes op gehad. Zo was ze student maatschappijleer aan de Fontys HBO Lerarenopleiding te Tilburg, ze was jarenlang werkzaam als docent maatschappijleer en levensbeschouwing op diverse scholengemeenschappen, ze was de initiator van het project Festina Lente en als autodidactische webdesigner verzorgde ze pro-bono webdesign en web-development voor onder andere vrienden, familie en non-profit organisaties. Verder heeft Stephanie Freij een spierziekte en ADD, maar dat is geen enkel probleem voor een succesvol leven. Sterker nog, het helpt haar om creatief, innovatief en fantasievol te zijn. Al haar belangen, ervaringen, werkzaamheden en interesses vallen samen door haar grote verlangen om het leven te begrijpen.

Eerder publiceerde Stephanie al het boek Festina Lente met proza en poëzie over leven met een spierziekte. Bij dat boek hoorde ook het door haar geproduceerde gelijknamige muziekalbum. Diverse artiesten lieten zich hierdoor inspireren en schreven een bijpassende song. Zo werkte ze samen met artiesten als Blaudzun, Niels Geusebroek en Yori Swart. Festina Lente kwam daarmee optimaal in woord, beeld en geluid tot uiting. 

Nu wil Stephanie weer verder. Tussen Nu En Niets is haar volgende stap. Stephanie houdt jullie op de hoogte!

Eerst iets anders lezen van mij? Bekijk dan bijvoorbeeld mijn debuut 'Festina Lente' over mijn veranderende leven dankzij de spierziekte, of anders mijn bijdrage 'Verborgen verleden in tranende ogen' uit de boekenweekproject bundel 'Gouden Tijden Zwarte Bladzijden', waar auteur en jury-voorzitter Abdelkader Benali deze lovende woorden sprak: "De lezer van dit korte verhaal laat zich leiden door de zintuiglijke wereld van de herinnering; door exotische geuren en smaken. De honger naar kennis over een uitheemse afkomst is echter niet met de Indische gerechten van oma te stillen. De jury was gecharmeerd van de oosterse wijsheid die subtiel door het verhaal is verweven; Spreken is zilver, maar zwijgen is Indisch."

Proust Questionnaire

Wat is volmaakt geluk?
Zalig niets doen temidden van mijn geliefden, de enige bezigheid bestaat uit lekker eten en drinken. Echter, volmaakt geluk bestaat niet, het zijn belevingsmomenten die je probeert opnieuw te beleven. Meestal mislukt dat.

Met welk historisch figuur vereenzelvig je je het meest?
Ik schrijf liever mijn eigen geschiedenis.

Welke karaktertrek vind je het meest irritant bij jezelf?
Ik kan niet besluiten tussen besluiteloosheid uitmondend in verlammende paniek of het van eenieder perfectie eisend.

Welke karaktertrek vind je het meest irritant bij anderen?
Gebrek aan zelfspot/humor.

Wat is je favoriete reis?
Daar waar ik nog niet was.

Met welk deel van je uiterlijk ben je het minst tevreden?
Ik ben klein uitgevallen. Iets groter zou comfortabeler zijn.

Welk levend persoon veracht je?
Zij die uit eigen belang slachtoffers maken.

Waarvan heb je het meeste spijt?
Niet de waarheid gesproken te hebben uit schaamte, respect of beleefdheid.

Wanneer en waar was je het gelukkigst?
Altijd nu.

Wat is je grootste prestatie?
Dat het me steeds beter lukt om het prettig met mezelf te hebben.

Wat is je huidige gemoedstoestand?
Kalm en ‘in charge’.

Je mag één ding aan jezelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Weg met het schuldgevoel.

Wat is het dieptepunt van ellende?
Geliefden verliezen.

Waar zou je willen wonen?
Antwerpen, België.

Wat is je meest typerende eigenschap?
Een brok chaos met gedrevenheid op het fanatieke af.

Welke eigenschap waardeer je het meest in een man?
Eerlijkheid.

Welke eigenschap waardeer je het meest in een vrouw?
Empathie.

Wie zijn je favoriete auteurs?
Simone de Beauvoire, Michel de la Montagne, Joke Hermsen.

Wie zijn je helden?
Wijlen mijn grootvader Jan Roberti, Vlaams toneelregisseur Ivo van Hove, Nederlands film- en toneelregisseur Alex van Warmerdam en actrice Halina Reijn.

Wat is je motto?
Festina Lente (Haast U Langzaam)
Let’s not just make noise, let’s make a difference.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Box Postcards

Giftbox with illustrated postcards

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Basis Editie

▪️ zwart-wit binnenwerk
▪️ houtvrij offset papier 120 g/m2
▪️ liggend formaat
▪️ softcover

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
Basis Plus Editie

▪️ zwart-wit binnenwerk
▪️ houtvrij offset papier 120 g/m2
▪️ liggend formaat
▪️ softcover
➕ setje ansichtkaarten

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Standaard Editie

▪️ zwart-wit binnenwerk
▪️ Munken Lynx papier 130 g/m2
▪️ liggend formaat
➕ hardcover
➕ gesigneerde editie

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 60  
of meer
Standaard Plus Editie

▪️ zwart-wit binnenwerk
▪️ Munken Lynx papier 130 g/m2
▪️ liggend formaat
➕ hardcover
➕ gesigneerde editie
➕ vermelding van jouw naam in boek
➕ setje ansichtkaarten

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 80  
of meer
Luxe Editie

▪️ zwart-wit binnenwerk
▪️ Munken Lynx papier 150 g/m2
▪️ liggend formaat
➕ hardcover spotUV
➕ gesigneerde editie
➕ kleur/tekst op zijkant van boek
➕ één van 50 genummerde edities
➕ vermelding van jouw naam in het boek

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Luxe Plus Editie

▪️ zwart-wit binnenwerk
▪️ Munken Lynx papier 150 g/m2
▪️ liggend formaat
➕ hardcover spotUV
➕ gesigneerde editie
➕ vermelding van jouw naam in boek
➕ kleur/tekst op zijkant van boek
➕ één van 50 genummerde edities
➕ setje ansichtkaarten
➕ poster illustratie

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 150  
of meer
Exclusive Editie

▪️ zwart-wit binnenwerk
▪️ Munken Lynx papier 150 g/m2
▪️ liggend formaat
➕ cut-out hardcover
➕ gesigneerde editie
➕ kleur/tekst op zijkant boek
➕ één van 25 genummerde edities
➕ vermelding van jouw naam in boek
➕ unieke bewaar slipcase/cassette

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
Exclusive Plus Editie

Doneer je €250 tot €300,- dan ontvang je:
▪️ 6x gesigneerde 'standaard editie'
▪️ 6 setjes ansichtkaarten
▪️ Huiskamer Poetry: Stephanie Freij komt bij jou/jullie optreden/voordragen.

Doneer je meer dan €300,- dan ontvang je:
▪️ 6x gesigneerde 'luxe editie'
▪️ 6 setjes ansichtkaarten
▪️ Huiskamer Poetry: Stephanie Freij komt bij jou/jullie optreden/voordragen.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Slippers

In de zomer voor het strand en de stad, in de winter voor het zwembad en de sauna. Deze lichte teenslippers zijn perfect voor alle situaties waarin je luchtige voeten kunt gebruiken. Het design is ontworpen door Stephanie Freij.

▪️ Maten: S (35-40), M (40 – 42)
▪️ Designs: Bubble, Pointillisme
▪️ zwarte riempjes van flexibel rubber
▪️ zwarte rand
▪️ rubberzool met iets profiel
▪️ materiaal: 100 % polyester

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Biologische stoffen tas

Het schone alternatief voor plastic tasjes. Deze stoffen tas uit de EarthPositive-collectie van Continental Clothing is uitsluitend met behulp van duurzame wind- en zonne-energie geproduceerd. Het design is ontworpen door Stephanie Freij.
▪️ Design: Woman Heart
▪️ lengte van de hengsels: ca. 30 cm
▪️ aan zijkant EarthPositive-labeltje
▪️ stevige stofdichtheid 170g/m²
▪️ 100% katoen ecologische aanbouw

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie