Van Rode Plein naar Chinese Muur - Een Reis met de Trans Mongolië Express

Door Lex Niekel

Wedden dat jij stiekem droomt van een treinreis met de Trans Mongolië Express, dwars door Rusland, Mongolië en China met elk zijn eigen unieke cultuur en eigenaardigheden? Van een treinreis over steppen, wouden en woestijnen en langs rivieren, meren, steden en bergketens. Natuurlijk doe je dat. Je mist alleen nog het laatste zetje om het echt te doen. Steun daarom de uitgave van mijn boek. Daarin neem ik jou mee over 7865 kilometer spoor. Lees over mijn leven in de trein samen met mijn metgezel Bob. Ervaar door mijn ogen Moskou, Ulaanbaatar en Beijing. Trek met mij mee over de steppe van Mongolië en verblijf met mij bij de nomaden.

Ik verzeker je: als je mijn boek in sneltreinvaart heb uitgelezen, verhuist het vroeg of laat van jouw nachtkasje zo de koffer in. En dan reis je zelf van het Rode Plein naar de Chinese Muur.

Voor elke donatie staat uiteraard een mooie beloning klaar! Kijk maar snel rechts op deze pagina, waar je alle beloningen op een rij ziet staan.

Samenvatting
In Van Rode Plein naar Chinese Muur neemt Lex Niekel in 70 korte verhalen de lezer 7865 kilometer lang mee op reis van Moskou naar Beijing over de ongetwijfeld mooiste, meest afwisselende en interessante spoorbaan van Rusland naar China: De Trans Mongolië spoorlijn.

Met veel oog voor detail en een flinke dosis humor maakt Lex je deelgenoot van zijn bijzondere reis. Bezienswaardigheden en historische anekdotes worden afgewisseld met hilarische momenten en onvergetelijke gebeurtenissen. Zo biedt Lex ons dankzij zijn zwerftocht door het Terelj Nationaal Park een uniek inkijkje in de wereld van de Mongoolse nomade. En hij maakt tijdens de reis kennis met de enge inwoners van Moskou, de charmes van de jonge Mongoolse bevolking en de soms luidruchtige en opdringerige inwoners van China, om na drie weken gelouterd naar huis terug te keren.

Van Rode Plein naar Chinese Muur is meer dan alleen een reisboek vol verhalen en foto's. Lex laat ook zien wat een reis met De Trans Mongolië spoorlijn met je als persoon doet. Een must have dus voor reisliefhebbers die inspiratie zoeken in de belevenissen van andere wereldreizigers zoals Lex Niekel.

(Kijk voor meer foto’s, weetjes en nieuwtjes op de Facebookpagina Trans Mongolië Express, speciaal door Lex opgezet voor dit boek. En mocht je vragen hebben over zijn boek, mail hem dan gerust op treindroomreis@gmail.com.)
 

 

 € 3572,22  
van
 € 3500  
opgehaald

76 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Bedankt voor de support

Met nog twee dagen crowdfunden te gaan wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd. Ik ben erg blij met het resultaat en het vertrouwen dat jullie hebben in de kwaliteit van mijn boek. Een boek dat er zeker gaat komen. 9 december is de presentatie. Volg daarvoor mijn Facebook pagina Trans Mongolië Express.

Eindsprint

De crowdfundactie duurt nog 7 dagen. Stiekum hoop ik nog op een eindsprintje. Wie doet mee?

Feedback

De laatste dagen hard gewerkt aan het verwerken van de feedback van de uitgever op het manuscript. Ik heb dat vooral ervaren als "de kunst van het weglaten." Ben een tevreden mens. De inhoud van het boek is sterker geworden. 

 

Column

Misschien heb je hem al gelezen, maar ik heb een column geschreven over het proces dat je door moet om zover te komen als ik nu ben. Ik vergelijk het maar met een treinreis. Steeds op weg naar een nieuw station. Soms als boemeltje, soms als Hogesnelheidstrein. Elke keer leer ik opnieuw. Fascinerend!  De column vind je op de website van Palmslag en van Slag-boom. Laat mij weten wat je ervan vindt.

 

Stand van zaken crowdfunding

Beste mensen,

De laatste dagen gaat het ontzettend goed met de crowdfunding. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Met deze update wil ik dan ook al diegene die een bijdrage hebben geleverd en een tegenprestatie hebben uitgekozen ook erg bedanken. Al die enthousiaste reacties doen mij goed.

Ik heb mij voorgenomen om jullie de laatste circa 20 dagen dat de crowdfunding nog loopt regelmatig op de hoogte te houden van mijn acties. En als een van jullie nog een idee heeft waarmee ik mijn boek onder de aandacht kan brengen, laat mij dat dan weten.

Ik laat snel weer wat van mij horen!

Groet,
Lex

 

 

 

 

 

 

Reacties

Lex, de trein waar je in bent gestapt is vertrokken. Zet 'm op!

Veel succes. Ik d.enk dat er zo maar erg veel mensen geinteresseerd zijn in een goed en leuk geschreven boek over deze treinreis

Donatie gedaan. Leuk hoor zo n mooie plastic wereldbol en dan ook nog dat langverwachte boek van jou. Toppie

Succes met inzamelen. Wij hopen dat het gaat lukken, zijn erg benieuwd naar het verhaal!!

Marianne, Tim, John en Mike Bijker 

 

Hoi Lex,

Ben heel erg benieuwd naar je verhalen!

Succes verder en boek kan je gewoon meenemen naar Ter Aar!

Groeten,

Jan Willem

 

 

Ha Jan Willem, bedankt voor het vertrouwen. Ik neem het mee. Groet lex

 

 

Beste Lex, Ik hoop dat je het bedrag bij elkaar krijgt.

Veel succes en tot bij de reünie!

Groeten,

André Bensdorp

Suc 6 met deze aktie! Zie het boek getekend en wel op mijn bureau :)

Hierbij de bestelling van 2 exemplaren 

Hi Lex,

Suc6 met je boek. Graag een gesigneerd exemplaar in 1 boek. De ander niet is een kado.  Hoeft niet opgestuurd te worden. Ter Aar ..zie ze daar!

Graag de vermelding naam Toeki & Peter Amesz.

 

 

Ha Lex, op je folder staat in de tekst slagboom.nl ipv in slag-boom.nl

dus het duurde even totdat ik het door had

 

groetjes en fijne vakantie

 

Hendrik

Reactie toevoegen

Poll

Lex Niekel (1957, Amsterdam) combineert zijn schrijftalent met zijn passie voor sport en reizen. Als fervent sportliefhebber interviewde hij voormalige topsporters als Jacco Eltingh (tennis), Dennis van der Geest (judo), Wim Jonk (voetbal), Kim Staelens (volleybal), Robert Eenhoorn (honkbal) en Renske Endel (turnen). Maar het liefst schrijft hij over zijn treinreizen. Zo treinde hij in één dag langs alle provinciehoofdsteden, spoorde dwars door Scandinavië en reed met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Over die laatste reis schreef hij zijn eerste boek.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankkaart

Fijn dat je wilt bijdragen aan mijn boek. Je ontvangt een persoonlijke bedankkaart!

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 15  
of meer
Je boek ophalen

Haal je exemplaar van mijn boek persoonlijk op bij mij thuis of tijdens de boekpresentatie.

34 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Een exemplaar per post

Je krijgt een exemplaar van mijn boek per post thuisgestuurd.

20 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Het boek en een opblaasbare wereldbol

Naast het boek ontvang je een bijzondere opblaasbare wereldbol.

7 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
Het boek plus een reisdagboek

Samen met het boek ontvang je een reisdagboek, zodat je ook je eigen reisbelevenissen op papier kan zetten.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 37,50  
of meer
Het boek en ticket Spoorwegmuseum

Kies je voor deze beloning dan ontvang je het boek en een ticket voor het Spoorwegmuseum.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Een exemplaar en dankvermelding

Je enthousiasme voor mijn boek wordt beloond met een naamsvermelding in mijn dankwoord achterin het boek!

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 60  
of meer
Twee exemplaren en vermelding in het boek

Bij deze donatie word je dubbel beloond: je ontvangt twee exemplaren! Bovendien wordt ook bij deze donatie je naam opgenomen in mijn dankwoord achterin het boek.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Eerste klas!

Je zit eerste klas: je ontvangt het boek, de opblaasbare wereldbol, het reisdagboek, ticket voor het spoorwegmuseum en je naam wordt vermeld in het dankwoord.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Tsarengoud!!!

De ultieme ervaring: je ontvangt alle cadeaus van de eerste klas plus een tweede ticket voor het spoorwegmuseum én een leuke verrassing.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie