Doris Dorpsuil

Door Bo Sijpkes

Hoi, ik ben Bo en ik heb een droom. Ik wil leven in een wereld waarin kinderen niet alleen leren rekenen en schrijven, maar ook leren hoe ze moeten omgaan met hun eigen gevoelens.

Tijdens levensveranderende situaties komt het er op aan. Je gevoelswereld komt even op losse schroeven te staan. Creëer je een'oplossing' zonder te verwerken, ook wel coping, dan kan het zijn dat je daar later in je leven veel last van krijgt. Reguleer je je gevoel, dan word je rekbaar en kun je het leven beter aan. Je zelfvertrouwen groeit.

Met de methode die ik via de verhalen van Doris Dorpsuil aanreik, heb je als volwassene een duidelijk en concreet stappenplan om het gesprek met een kind aan te gaan. In mijn eerste boek, met prachtige illustraties van Ati van Twillert, word je meegenomen naar vier belangrijke momenten in het leven van de jongste dorpsbewoners: de dood, scheiden, de eerste schooldag en de geboorte van een broertje of zusje. Ik heb een droom help je me mee?

Het boek ‘Doris Dorpsuil’
Ergens op de wereld is een dorp. Een dorp met precies in het midden een groot, rond plein. Aan dat plein wonen alle dorpsbewoners: de gekke dichter, de schooljuf, de mensen van de dorpswinkel en allemaal verschillende families. Met z’n allen leven ze daar op dat gezellige plekje.

Een heel gewoon dorp dus zou je denken, maar nee! Dit dorp heeft iets wat verder nergens anders is. Dit dorp heeft namelijk Doris. Doris Dorpsuil. Doris woont in die knoestige, dikke boom, daar midden op het plein. Hoog in de boom zit hij het liefste op een tak een beetje rond te koekeloeren, maar als je hem écht nodig hebt, komt hij naar beneden om met je te praten. Doris is namelijk een hele wijze uil: hij helpt je als dat nodig is. Wil je even onder zijn warme vleugels schuilen? Of wil je een goed advies? Dan komt hij uit zijn boom!

Doris ziet vanaf een grote hoogte wat er in het dorp gebeurt bij de inwoners. In elk verhaal leven we mee met een andere familie. Lees je mee?

Doneer en krijg een mooie beloning!
Door te doneren mogen we jou ook welkom heten in de veilige en gemoedelijke wereld van Doris, waar kind en volwassene zich kunnen warmen onder zijn vleugels.

Voor elke donatie krijg je natuurlijk een beloning (ze staan rechts op deze pagina allemaal op een rij). En hoe hoger het bedrag dat je doneert, hoe unieker en persoonlijker de beloning is.

Dankjewel, ook namens Doris Dorpsuil!

Bo
 

 € 3000  
van
 € 3000  
opgehaald

30 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Preview

Lieve gulle gever!

Ati en ik werken achter de schermen gestaag door aan het boek! Zie hier weer een paar mooie tekeningen van Doris zijn Open Wereld! Je kan nu ook een klein stukje van het eerste verhaal over scheiden lezen! Klik daar voor op "preview" Het helpt ons enorm wanneer je vrienden met kinderen en mensen die met kinderen werken attendeert op onze movement.. 

Veel liefs,

Bo 

Prachtige tekeningen van Ati!

Lieve helpers!

We zitten niet stil! Teksten worden geredigeerd en tekeningen worden gemaakt! Zie hier een klein kijkje in het dorp van onze lieve Doris.

Wil je ons NOG meer helpen? Dat kan! Deel onze pagina met je vrienden en spread the word!

Ontroerende start

Lieve vrienden en familie,

Ik ben ontzettend blij met de eerste donaties. Wat een bijzonder gevoel dat jullie deelgenoot willen zijn van mijn droom! Op de achtergrond is Ati (de illustrator) prachtige tekeningen aan het maken. Binnenkort zien jullie de daadwerkelijke cover van het boek. Ook zijn we aan het kijken bij wie we strategisch onze movement kunnen laten aansluiten. Er wordt o.a deze week koffie gedronken met iemand van het Martini Ziekenhuis :-) Mocht je partijen weten die bij Doris passen, stuur ze gerust door. 

Ik zal jullie op deze plek, zo nu en dan, op de hoogte houden van wat er achter de schermen gebeurt. We bouwen door, zodat we in september een prachtig boek kunnen presenteren!  Klik hier voor een liedje speciaal voor jou!

Liefs Bo

 

 

Reacties

Hoi Bo (en Jonas), heel succes met de crowdfunding van Doris Dorpsuil!!!
Groetjes, Maurice

Zet m op Bo!! Ben trots op jou! X J

Succes Bo! Ik hoop ook op een boek van je voor de wat oudere kinderen!

De methode is wel in te zetten voor alle leeftijden. Dus als je daarover meer informatie wil mail dan even naar bo@openwereld.com!

Lieve Bo,

Wat een prachtig initiatief. Veel succes en plezier.

Groetjes,

Joram

Reactie toevoegen

Poll

Bo Sijpkes(1988) koos na het VWO voor een studie Psychologie, maar besloot uiteindelijk de Pedagogische Academie te voltooien. Door haar ervaringen in het regulier- en korte tijd in het speciaal onderwijs te combineren met haar studiekennis en haar ervaringen met levensveranderende situaties heeft ze de verhalen van Doris Dorpsuil geschreven. Verhalen waarin gevoelsverwerking bij jonge kinderen centraal staat met als leidraad compassie. Compassie voor het kind en voor jezelf als volwassene. Dit alles aan de hand van vier simpele stappen!

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Ik hoef geen tegenprestatie

Jij bent een steunende kracht van de 'Doris Dorpsuil movement', maar je hoeft geen tegenprestatie. Dank je wel wat fijn!

8 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Je ontvangt een exemplaar

Zodra het boek gedrukt is sturen we het naar je op. Je wordt de trotse bezitter van de eerste druk!

15 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 35  
of meer
Het boek en een 4 stappen bureausticker zijn voor jou

Je krijgt het boek + een handige 4 stappen bureausticker! Op die manier heb je de 4 stappen van Doris altijd op een handige plek. Kun je ze dus ook niet vergeten!

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Het boek, 4 stappensticker en prachtige A3 poster

Je krijgt het boek + een prachtige A3 poster van Doris met de 4 stappen erop + de sticker voor op een handige plek in huis of op je werk.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Het boek persoonlijk gesigneerd, 4 stappensticker+ A3 poster

Je krijgt het boek, persoonlijk gesigneerd + een prachtige A3 poster van Doris met de 4 stappen erop + de sticker voor op een handige plek in huis of op je werk.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 125  
of meer
Gesigneerd boek, extra's en Bo draagt voor

Je krijgt een gesigneerd boek, de 4 stappensticker, de A3 poster + Bo komt bij jullie thuis of op school een verhaal van Doris interactief voorlezen.

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 175  
of meer
Gesigneerd boek, extra's en deelname training

Je krijgt een gesigneerd boek, de 4 stappensticker, de A3 poster + deelname aan de 4 stappen methode training.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 350  
of meer
Persoonlijke boodschap en één op één coaching

Je krijgt het boek met een persoonlijke boodschap van Bo, de 4 stappensticker, de A3 poster + een één op één coaching waarin Bo je persoonlijk gaat helpen.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie