Over Leven

Door Tanja Helderman

Vorig jaar ben ik begonnen met het schrijven van gedichten, die ik een plek wil geven in mijn debuutbundel Over Leven. Deze titel verwijst naar mijn eerste gedicht dat ik schreef naar aanleiding van de aanslagen in Parijs in november 2015. Na het schrijven hiervan was het alsof er een slapende vulkaan tot uitbarsting was gekomen, die daarna een onophoudelijk woordenstroom aan lava produceerde. En zo volgden vele gedichten. Het schrijven van gedichten blijkt voor mij een uitgelezen manier om mijn gedachten en gevoelens op een creatieve manier in taal om te zetten en op papier vast te leggen. Ik laat me inspireren door de schoonheid van taal en het leven zelf. In al haar facetten!

Over Leven wordt een bundel vol gedichten die recht uit het hart komen. In klare taal. Over alledaagse thema's die raken en ontroeren. Bovendien is het een kleine kwinkslag naar het werkwoord 'overleven'. Dit heeft voor mij een persoonlijke betekenis en heeft betrekking op de afgelopen jaren in mijn privéleven. In deze periode heb ik me ontworsteld aan een leven dat mij niet meer paste en mezelf uiteindelijk weer teruggevonden in een leven dat rijker is dan ik ooit durfde te dromen.

Rode draad
Taal loopt als een rode draad door mijn leven. Na het afronden van mijn studie logopedie en taalkunde werk ik inmiddels ruim achttien jaar met veel plezier als logopedist. Sinds april 2015 beheer ik daarnaast mijn eigen facebookpagina TAALig, inmiddels gevolgd door ruim vijfendertigduizend enthousiaste taalliefhebbers. Taal inspireert, raakt en verwondert mij elke dag en TAALig is voor mij het ideale medium om mijn liefde voor taal uit te dragen en te delen.

Toekomstdroom
Mijn werk wordt tot nu toe enorm positief ontvangen. TAALig is daarbij niet alleen een open podium, maar vormt ook een goede graadmeter. Het is heel bijzonder om te merken dat ik mensen met mijn gedichten raak. Ik breng iets van herkenning teweeg en kan verwoorden, wat men vaak wel voelt, maar zelf niet op die wijze kan verwoorden.

Wat zou het geweldig zijn om mijn toekomstdroom waar te maken en mijn werk vast te leggen in een bundel, waarin mijn mooiste gedichten van het afgelopen jaar bijeengebracht zijn. De bedoeling is dat Over Leven in het voorjaar van 2017 verschijnt. Help jij me om mijn droom te realiseren? Voor je donatie ontvang je vanzelfsprekend een passende, leuke beloning!

 € 3040  
van
 € 3000  
opgehaald

53 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

De eindsprint:)

Wederom een mijlpaal deze week: Jullie hebben er met z'n allen voor gezorgd dat we nu over de helft van het op te brengen streefbedrag zijn! Fantastisch! In de laatste eindsprint naar de sluitingsdatum van mijn project hoop ik op nog een mooie financiële aanvulling. Dus, als je mijn gedichten een warm hart toedraagt..... De crowdfundingsactie voor Over Leven sluit op Valentijnsdag:-)

Eerste mijlpaal!

Wauw!! De eerste belangrijke mijlpaal is bereikt! De grens van duizend euro aan financiële support is inmiddels overschreden! En de reacties zijn tot nu toe hartverwarmend. De motivatie om er voor te gaan is onverminderd groot! Liefs, Tanja

De aftrap

Het begin is er! Fantastisch! Dank aan allen die de aftrap hebben genomen door te doneren! Tanja

Reacties

Ontzettend leuk dat je op Slagboom staat! Zet 'm op :-)

Dankjewel Maurice!

 

Ik volg je op facebooken geniet erg van je gedichten. Ook al dacht ik dat ik niet van gedichten hield.

 

Wat mooi om te horen Jaqueline! Enorm bedankt voor je bijdrage en ik hoop dat mijn bundel je prille liefde voor gedichten alleen nog maar meer zal aanwakkeren:) Hartelijke groet, Tanja

Ben een ontzettende fan van je werk! Mooi dat er eindelijk een bundel komt. Succes met de crowdfunding!

Beste Ab, wat fijn om te horen! Dankjewel voor je bijdrage! Hartelijke groet, Tanja

Die bundel van jou moet er komen! Wil 'm ook graag cadeau geven aan een goede vriend die jouw mooie woorden heel erg kan waarderen.
 

Dankjewel voor jouw support Jasper! En wat een leuk idee om de bundel ook aan jouw goede vriend cadeau te geven! Hartelijke groet, Tanja

Veel succes met dit mooie initiatief, kom maar op met de dichtbundel ;-)

 

Hartelijke groet!

Rianca de Boer (de Taalfabriek)

Dankjewel Rianca! Te gek, jouw support via verschillende kanalen:) Groetjes, Tanja

 

Ik heb deze donatie gedaan uit naam van Annerieke Höck- van der Linden. Zij woont in Zwitserland en van daaruit lukte het niet om te doneren via deze site. Zij is een (facebook) vriendin van mij en heeft mij geld gestuurd om alsnog over te maken op deze site.  Bij eventuele naamsvermelding dus ook  Annerieke Höck- van der Linden. 

Het gaat goed zeg! Bijna over de helft :-)

Lieve dochter, Ik ben onwijs trots op je! Je hebt je talent ontdekt en laat het nu groeien en bloeien.

Wie weet zit er nog wel een tweede bundel in of...een novelle ? Je hebt  het lef en de moed om dit van jou te laten zien

 

Liefs mamma

Reactie toevoegen

Poll

Tanja Helderman (1974) is in 2015 begonnen met het schrijven van gedichten. Taal loopt als een rode draad door haar leven. Ze studeerde logopedie en neurolinguïstiek en is momenteel werkzaam als logopedist in Rotterdam. Daarnaast is ze oprichter en beheerder van de Facebookpagina TAALig, waarop ze regelmatig eigen werk publiceert.

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Dankjewel

Mijn eeuwige dank!

7 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
De dichtbundel

Je ontvangt een exemplaar van de dichtbundel.

25 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 25  
of meer
Exemplaar en bijzondere boekenlegger

Je ontvangt de bundel samen met een bijzondere boekenlegger (uniek omdat het aantal hiervan beperkt is).

6 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
Exemplaar en setje ansichtkaarten

Je krijgt de dichtbundel en een setje van vier ansichtkaarten (op elke ansichtkaart staat een mooi gedicht).

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Gesigneerd exemplaar met persoonlijke boodschap

Ik zet een persoonlijke boodschap in je boek. Zeg maar ‘gesigneerd plus’!

2 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 55  
of meer
Gesigneerd exemplaar en setje ansichtkaarten

Je krijgt een persoonlijke boodschap in het boek én een setje ansichtkaarten.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Gesigneerd exemplaar en naamsvermelding

Je ontvangt een gesigneerd exemplaar en naamsvermelding (meegedrukt) achterin het boek, als dank voor je steun.

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 125  
of meer
Gesigneerd exemplaar, naamsvermelding en gedicht op canvas

Van deze beloning word je helemaal blij: naast een gesigneerd exemplaar en je naamsvermelding in het boek, ontvang je een canvas met daarop je favoriete gedicht van mij.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 150  
of meer
Gesigneerd, naamsvermelding en persoonlijk gedicht op canvas

Je krijgt dezelfde beloning als hierboven, maar in dit geval schrijf ik een kort persoonlijk gedicht voor je dat je gedrukt op een canvas ontvangt.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 200  
of meer
Gesigneerd exemplaar, voordracht, naamsvermelding en canvas

Naast een gesigneerd exemplaar en naamsvermelding in het boek, kom ik naar je toe voor een voordracht (let op: alleen op locaties in Nederland). Ook ontvang je een canvas met daarop je favoriete gedicht van mij.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
Twee keer gesigneerd, voordracht, naamsvermelding en canvas

Je krijgt twee gesigneerde exemplaren, naamsvermelding en de voordracht (let op: alleen op locaties in Nederland). Ook ontvang je een canvas met daarop je favoriete gedicht van mij.

0 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie