Vlinder

Door Merel van der Lande

Vlinder staat op het punt om voor de tweede keer in haar leven in een depressie te raken, maar weigert daaraan toe te geven. In plaats van medicijnen te slikken, verlaat ze haar veilige thuishaven om op zoek te gaan naar de giftige angel, de werkelijke oorzaak van haar gevoelens van diepe eenzaamheid, angst en depressie. Geholpen door de foto’s die ze maakt en de liefdesrelaties die ze heeft, daalt ze af naar de bodem van haar bestaan. Wat ze daar ontdekt, geeft haar leven een onverwachte wending.

I have a dream
Het was mijn droom om ooit een roman te schrijven. Lange tijd wist ik alleen niet waar die over moest gaan. Reizen is mijn grote liefde, en ik doe niets liever dan reisreportages schrijven en fotograferen. Maar wat ik nooit had kunnen vermoeden, was dat mijn allereerste roman een wel heel bijzonder reisverhaal zou worden.

Mijn boek Vlinder - Een zoektocht naar vrijheid én verbondenheid is grotendeels autobiografisch. Het gaat over de innerlijke reis die ik maakte, nadat ik door mijn eigen foto’s werd geconfronteerd met diep weggestopte gevoelens van eenzaamheid, angst en depressie. Omdat ik alles uitstekend voor elkaar leek te hebben (een fijn huis, een droombaan en een leuke vent), moest ik gewoon weten waarom ik niet gelukkig was. Ik beëindigde na acht jaar mijn relatie en ging op een ontdekkingsreis die steeds verder naar binnen zou leiden.

Mijn zoektocht naar geluk, die vijf jaar duurde, leverde ontzettend veel mooie en waardevolle levenslessen op. Levenslessen die ik absoluut met de rest van de wereld wil delen. En daarom hoop ik dat jullie een steentje willen bijdragen aan mijn boek. Zodat die lessen niet in mijn bureaula verdwijnen, maar hun weg naar buiten vinden, en jou en een heleboel andere mensen kunnen inspireren.
 

 € 3547,5  
van
 € 3500  
opgehaald

81 donaties

  • Updates
  • Reacties
  • Biografie

Over de helft!

En weer een mijlpaal! Precies op de helft van het aantal dagen van de crowdfundingcampagne ging het bedrag over de helft van het bedrag dat ik in totaal nodig heb. Iedereen die al heeft gedoneerd: onwijs bedankt! En iedereen die nog wil doneren: wacht niet te lang! 

Jaaaa! De eerste € 1000,- is binnen!

Wooooow! Gisteren is de eerste magische grens van € 1000,- overschreden, en daarmee is 'Vlinder' een grote stap dichter bij publicatie :-) Iedereen die al heeft gedoneerd, onwijs bedankt! 

We zijn er nog niet, dus alle hulp is nog steeds meer dan welkom! Deel de actie daarom vooral met je vrienden, familie en/of collega's! En misschien heb je zelf nog niet gedoneerd en wil je dat wel? Of wellicht ken je mensen of bedrijven die interesse hebben om mijn boek te sponsoren? 

Nogmaals: dank voor alle support tot nu toe - we're in this together! 

 

 

 

Reacties

Ben heel benieuwd Merel! Succes.

Lieve Merel, hierbij een kleine bijdrage van ons. Heel veel succes!!! Liefs Ralph&Daniëlle

 

 

Dank je wel! <3

Ben heel beniewd naar het resultaat... Succes, Marcel

Hoop dat het je lukt! Heel veel succes

Zet 'm op Merel! Ik ben benieuwd naar je verhaal (en foto's). 

Ingrid

Veel succes ermee!

Hi Birdie, Heel veel succes met het binnenhalen van de laatste e-tjes! Liefs Anne&Abelien

Reactie toevoegen

Poll

Dat Merel van der Lande (1980) een brede interesse heeft, blijkt wel uit wat ze allemaal doet. Ze schrijft, redigeert en fotografeert voor toonaangevende tijdschriften als vtwonen, Discovery Magazine, Zoom.nl en Yoga Magazine. Van 2009 tot 2013 studeerde ze aan de FotoAcademie in Amsterdam, waar ze ontdekte dat fotograferen veel meer kan zijn dan het maken van visueel aantrekkelijke beelden. Haar foto’s waren als spiegelbeelden van haar ziel – een middel om op een heel eerlijke manier naar zichzelf te leren kijken. Bij haar werk als coach en trainer gebruikt ze deze en andere creatieve tools om inzicht te krijgen in de werkelijke dromen en verlangens van haar cliënten. Het was haar eigen droom om ooit een roman te schrijven. Die missie is volbracht. Nu nog uitgeven...  

(Foto gemaakt door Hüsne Afsar)

Tegenprestaties

 € 10  
of meer
Bedankt!

Mijn eeuwige dank voor je steun.

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 20  
of meer
Een exemplaar

Je krijgt een exemplaar van mijn boek thuisgestuurd.

42 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 30  
of meer
Een gesigneerd exemplaar

Je krijgt een gesigneerd exemplaar van mijn boek thuisgestuurd.

12 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 50  
of meer
Een gesigneerd exemplaar + drie bijzondere ansichtkaarten

Je ontvangt een gesigneerd exemplaar van mijn boek en drie ansichtkaarten van foto’s die door mij zijn gemaakt.

8 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 75  
of meer
Een gesigneerd exemplaar + ansichtkaarten + naamsvermelding

Als dank voor je steun, krijg je een gesigneerd exemplaar van mijn boek, drie ansichtkaarten van foto’s die door mij zijn gemaakt én je naam wordt meegedrukt achterin het boek.

1 donatie

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 100  
of meer
Een gesigneerd exemplaar + naamsvermelding + A4 fotoprint

Ik stuur je een gesigneerd exemplaar, je naam komt achterin het boek en je krijgt een print op fotopapier van een foto die ik in het boek beschrijf op A4 formaat (zonder lijst).

4 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 150  
of meer
Een gesigneerd exemplaar + naamsvermelding + A3 fotoprint

Je krijgt een gesigneerd exemplaar, naamsvermelding achterin het boek en een print op fotopapier van een foto die ik in het boek beschrijf op A3 formaat (zonder lijst).

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie

 € 250  
of meer
Een gesigneerd exemplaar + naamsvermelding + portretfoto van jou

Naast een gesigneerd exemplaar van mijn boek en je naamsvermelding achterin het boek, maak ik een portretfoto van jou (locatie: Amsterdam).

3 donaties

Kies tegenprestatie

Selecteer tegenprestatie