Het aftellen kan beginnen: nieuw project op Slagboom

11 september 2019

Op 16 september zal er een nieuw project op Slagboom verschijnen! Ben jij al benieuwd? 

Vanaf vandaag beginnen we met aftellen. Op het Instagram account van Slagboom ben je als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Volg ons hier

Eerder dit jaar verschenen via Slagboom al:

Bas Geereats
Bas Geeraets (1979) was stadsdichter van de gemeente Veghel, schreef artikelen voor joop.nl, columns voor het Brabants Dagblad en organiseerde literaire avonden. Zijn werk is opgenomen in diverse bloemlezingen. In 2005 is Bas afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Academie Voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda. Na zijn academietijd zocht hij naar de juiste vorm voor zijn werk, om uiteindelijk uit te komen bij analoge tekeningen. Hieruit verscheen zijn debuut 'Met inkt uit de veren'.

Over 'Met inkt uit de veren'
In Met inkt uit de veren gaan prachtige gedetailleerde vogeltekeningen vergezeld van pure, korte gedichten. Elke vogel heeft het in zich om zo van het papier weg te vliegen, de wijde wereld in, maar laat zich exact op dat moment nog even vangen. Uit de bijbehorende poëzie spreekt urgentie. De continuïteit van twijfel, opnieuw beginnen, perfectionisme en verwondering zijn terugkerende thema’s.

Jireël Verhage
Eerder schreven we al over Jireël Verhage: onze schrijver in Gent. Samen met zijn vriendin is hij vanuit Utrecht in Gent neergestreken. Hij gaf alles op om zijn droom na te jagen: het schrijven van een debuutroman. Jireël zijn verhaal is gebaseerd op zijn avontuur in Kameroen. In 2012 is hij namelijk als vrijwilliger in Kameroen geweest. Vaak wordt vrijwilligerswerk als iets positiefs gezien, maar wanneer hij de afgelopen jaren in contact kwam met mensen die ook vrijwilligerswerk hadden gedaan, zaten ook deze verhalen vol met vraagtekens. Met zijn boek Was het gras maar groen probeert hij een andere inkijk op vrijwilligerswerk te geven.

Over 'Was het gras maar groen'
Tom gaat als vrijwilliger aan de slag op een voetbalschool in Limbe, een kustplaats in Kameroen. Wat hij gaat doen is goed, dat is zijn heilige overtuiging! Maar al vanaf de eerste dag worstelt hij met zijn eigen verwachtingen, en die van de coach en de jongens van de voetbalschool. Hij denkt er te gaan helpen, maar de betekenis van zijn verblijf komt gaandeweg in een compleet ander daglicht te staan.

Tevin, een jongen die altijd meedoet met de voetbaltrainingen, gaat niet naar school en woont af en toe op straat. Tom biedt een helpende hand, maar Tevin gaat daar op een andere manier mee om dan Tom verwacht. De frustratie begint toe te slaan, zullen ze elkaar vinden?

Lien van Horen
Lien van Horen reisde de aardbol rond, studeerde grafisch ontwerp aan de Kunstacademie en schreef artikelen voor tijdschriften en kranten, informatieve boekjes voor kinderen, columns en korte verhalen. Regelmatig reist ze ook af naar Italië. En terecht: Italië is een heerlijk land. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Op dit moment spelen er namelijk ook heftige politieke kwesties. Niet alleen in Italië, maar ook in de rest van de wereld. Deze politieke kwesties vormden voor Lien de inspiratie voor haar boek Fluistering. Zitten we wellicht op een kantelpunt in de geschiedenis? Zoals dat zo’n 500 jaar geleden ook was? Fluistering geeft daar echter geen uitsluitsel over, de toekomst zal het leren.

Over 'Fluistering'
Anna heeft alle mogelijkheden van de wereld om te doen waar ze goed in is. De enige die haar daarbij in de weg zit, is zijzelf. Maria leeft rond 1500. Zij krijgt geen kans om haar talenten te ontwikkelen, het is de maatschappij die haar in de weg zit.

Tijdens een reis in Italië ziet Anna het portret van Maria in Urbino, hoofdstad van de Marken. Daar wordt ze ook geconfronteerd met twee mannen. Een van hen was ze liever niet tegengekomen, de ander daagt haar uit. Maar Anna kan de uitdaging pas aangaan als de pijn uit haar lijf is. Is het een voormalige diva die haar daarbij een handje helpt? Of is het Maria, de vrouw die door een portret van renaissanceschilder Rafaël eeuwig voortleeft? Of is het misschien haar accordeon, het instrument dat woorden geeft aan de gevoelens waarmee Anna te maken krijgt?

Inmiddels zijn de eerste donaties binnen, maar de boeken kunnen nog alle steun gebruiken!  Wil de boeken een handje helpen? Neem dan een kijkje op de crowdfundpagina van Slagboom. 

 

Meer nieuwsberichten

23 april 2021
  Er staat weer een nieuwe titel op Slagboom! ‘Happy Hart’ van yogadocent Agnes Klinkert is hét boek dat je inspireert tot het doen en beleven van yoga. In dit boek... meer
19 maart 2021
Bijna iedere creatieveling zal zich wel kunnen herkennen in de soms zware last van planningen. Het maken van de planning is vaak niet eens het grootste probleem, maar het volgen... meer
12 maart 2021
''Maak het verhaal specifiek en verzin concrete omstandigheden. Maak de wereld om je hoofdpersonages heen levendig en zorg dat de lezer zich echt in kan beelden hoe dit leven... meer
3 maart 2021
Het is alweer tijd voor onze 5e schrijftip! Loop jij wel eens vast met schrijven en kun je wel wat praktische tips gebruiken om het proces wat makkelijker te maken... meer