Nieuwe titels op Slagboom!

26 september 2018

Afgelopen zomer hebben we bij Uitgeverij Palmslag niet stil gezeten. Terwijl het hartje zomer was waren we druk bezig met de nieuwe titels voor onze najaar en winter brochure van 2018. Inmiddels zijn de eerste boeken verschenen en hebben we ook op ons crowdfundingsplatform Slagboom twee bijzondere projecten staan. Benieuwd welke projecten dit zijn? Lees dan snel verder!

Jireël Verhage
Eerder schreven we al over Jireël Verhage: onze schrijver in Gent. Samen met zijn vriendin is hij vanuit Utrecht in Gent neergestreken. Hij gaf alles op om zijn droom na te jagen: het schrijven van een debuutroman. Jireël zijn verhaal is gebaseerd op zijn avontuur in Kameroen. In 2012 is hij namelijk als vrijwilliger in Kameroen geweest. Vaak wordt vrijwilligerswerk als iets positiefs gezien, maar wanneer hij de afgelopen jaren in contact kwam met mensen die ook vrijwilligerswerk hadden gedaan, zaten ook deze verhalen vol met vraagtekens. Met zijn boek Was het gras maar groen probeert hij een andere inkijk op vrijwilligerswerk te geven.

Over Was het gras maar groen
Tom gaat als vrijwilliger aan de slag op een voetbalschool in Limbe, een kustplaats in Kameroen. Wat hij gaat doen is goed, dat is zijn heilige overtuiging! Maar al vanaf de eerste dag worstelt hij met zijn eigen verwachtingen, en die van de coach en de jongens van de voetbalschool. Hij denkt er te gaan helpen, maar de betekenis van zijn verblijf komt gaandeweg in een compleet ander daglicht te staan.

Tevin, een jongen die altijd meedoet met de voetbaltrainingen, gaat niet naar school en woont af en toe op straat. Tom biedt een helpende hand, maar Tevin gaat daar op een andere manier mee om dan Tom verwacht. De frustratie begint toe te slaan, zullen ze elkaar vinden?

Lien van Horen
Lien van Horen reisde de aardbol rond, studeerde grafisch ontwerp aan de Kunstacademie en schreef artikelen voor tijdschriften en kranten, informatieve boekjes voor kinderen, columns en korte verhalen. Regelmatig reist ze ook af naar Italië. En terecht: Italië is een heerlijk land. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Op dit moment spelen er namelijk ook heftige politieke kwesties. Niet alleen in Italië, maar ook in de rest van de wereld. Deze politieke kwesties vormden voor Lien de inspiratie voor haar boek Fluistering. Zitten we wellicht op een kantelpunt in de geschiedenis? Zoals dat zo’n 500 jaar geleden ook was? Fluistering geeft daar echter geen uitsluitsel over, de toekomst zal het leren.

Over Fluistering
Anna heeft alle mogelijkheden van de wereld om te doen waar ze goed in is. De enige die haar daarbij in de weg zit, is zijzelf. Maria leeft rond 1500. Zij krijgt geen kans om haar talenten te ontwikkelen, het is de maatschappij die haar in de weg zit.

Tijdens een reis in Italië ziet Anna het portret van Maria in Urbino, hoofdstad van de Marken. Daar wordt ze ook geconfronteerd met twee mannen. Een van hen was ze liever niet tegengekomen, de ander daagt haar uit. Maar Anna kan de uitdaging pas aangaan als de pijn uit haar lijf is. Is het een voormalige diva die haar daarbij een handje helpt? Of is het Maria, de vrouw die door een portret van renaissanceschilder Rafaël eeuwig voortleeft? Of is het misschien haar accordeon, het instrument dat woorden geeft aan de gevoelens waarmee Anna te maken krijgt?

Inmiddels zijn de eerste donaties binnen, maar de boeken kunnen nog alle steun gebruiken!  Wil de boeken een handje helpen? Neem dan een kijkje op de crowdfundpagina van Slagboom. 

Doneren?
Inmiddels zijn de eerste donaties binnen, maar de boeken kunnen nog alle steun gebruiken! Wil je de boeken een handje helpen? Neem dan een kijkje op de crowdfundpagina van Slagboom. 

 

 

Meer nieuwsberichten

9 oktober 2019
Stilleven is een dichtbundel over het leven dat zich stilletjes in mijn hoofd afspeelt. Naast heel persoonlijke gedichten zijn er gedichten over actuele thema’s:... meer
20 september 2019
Zeg Laurens, wie ben jij eigenlijk? "Ooit kwam ik schreeuwend ter wereld. Mijn ouders noemden mij Laurens. Nu, zo’n 30 jaar later, ben ik content marketeer van beroep. In het... meer
16 september 2019
Slagboom heeft een nieuw project! Het is nog purper aan de horizon als Alphonse ‘Fons’ van Felius een zeilboot huurt in de haven van een slaperig Frans kustplaatsje en koers... meer
11 september 2019
Op 16 september zal er een nieuw project op Slagboom verschijnen! Ben jij al benieuwd?  Vanaf vandaag beginnen we met aftellen. Op het Instagram account van... meer