Schrijftips voor beginners

3 februari 2021

Als beginnende auteur is het soms lastig om te bedenken waar te beginnen. Je zit vaak bordevol ideeën, maar om ook daadwerkelijk een start te maken is niet altijd even makkelijk. We weten er alles van!

Daarom helpen we je de komende 10 weken met praktische tips om echt aan de slag te gaan! Iedere week plaatsten we op Instagram en Facebook een nieuwe schrijftip om je verder te helpen in je proces. Hier op onze website lichten we dit verder toe, zodat jij aan de slag kan met je eigen manuscript. 

 

Tip 1:

Beginnen met schrijven kan niet zonder 1 belangrijk ding; een voorliefde voor boeken en lezen. Lees! Lees je favoriete verhalen en schrijf op waarom je het verhaal zo goed vindt. Laat je inspireren!

Begin bijvoorbeeld met het opstellen van een lijstje van je favoriete boeken allertijden. Sorteer ze op genre en schrijf per titel op wat hetgeen is dat het boek voor jou zo interessant maakt. Kijk hierbij niet alleen naar de verhaallijn, maar ook naar de personages en hoe ze omschreven worden, naar de schrijfstijl en hoe de auteur een beeld schetst van de omgeving. Dit zijn allemaal punten die je zelf ook tegen zult komen in je schrijfproces. 

Schrijf van de verschillende titels ook op wat je juist niet aansprak of wat de kwaliteit voor jou naar beneden haalde. Het is net zo belangrijk om te weten wat je goed vindt als te weten wat je absoluut niet wilt gebruiken. 

Al deze punten zul je zelf ook tegenkomen in je schrijfproces. Door voor jezelf te formuleren wat voor jou werkt en wat niet, ben je al bezig met een basis te leggen voor je eigen verhaal. 

Meer nieuwsberichten

3 maart 2021
Schrijftips voor beginners | Tip 5 Het is alweer tijd voor onze 5e schrijftip! Loop jij wel eens vast met schrijven en kun je wel wat praktische tips gebruiken om het proces... meer
23 februari 2021
Het is weer tijd voor Schrijftips voor beginners | Tip 4 ''Schrijf over dingen die dichtbij je liggen. Werken vanuit eigen ervaring maakt het schrijfproces een stuk makkelijker... meer
17 februari 2021
Het is weer woensdag! Dat betekent dat we de volgende schrijftip weer voor je klaar hebben staan. Dat het schrijftips voor beginners zijn, betekent natuurlijk niet dat je er als... meer
15 februari 2021
Er staat weer een nieuw project op Slagboom!  Peter Woerde en Armijn Meijer verslaan het online casino al jaren. Peter Woerde liet zich in Las Vegas opleiden tot... meer