Nieuwe projecten op Slagboom: Wild Hart en De siliconen sluipmoordenaar

27 juni 2018

Palmslag lanceerde deze maand maar liefst twee projecten op Slagboom: Wild hart van Monique van der Weijden en De siliconen sluipmoordenaar van Gerrie de Jongh. De eerste donaties voor de crowdfundingprojecten zijn al binnen. Benieuwd naar de boeken of wil je doneren? Kijk dan snel verder voor meer informatie! 

Over Wild hart
Barbara denkt dat ze alles heeft wat haar hart begeert: een materieel rijk en druk leven met haar man Jaap en hun vier kinderen in het Groene Hart van Nederland. Toch wordt ze vanbinnen verteerd door gevoelens van somberheid, leegte en eenzaamheid. Een ongeluk waarbij ze een bijna-doodervaring krijgt, start haar zoektocht naar haar wezenlijke verlangens. Ze stort zich van het ene in het andere avontuur, begint een affaire met een getrouwde man, reist haar jeugdliefde achterna naar Ghana en legt de bedevaartstocht naar Santiago de Compostella af. Uiteindelijk brengt het plantenmedicijn Ayahuasca haar tot diepzinnige nieuwe inzichten.

Wild hart is geen braaf boek: er wordt gezopen, gesekst en gelachen. De humor, het doorzettingsvermogen en de Hollandse nuchterheid van Barbara maken de zware zoektocht naar haar eigen ziel tot een spannend avontuur. Gaandeweg komen we erachter dat aan Barbara’s zoektocht naar goedkeuring van anderen een jeugdtrauma ten grondslag ligt, dat pas tegen het einde van haar reis zal worden onthuld.

Over de auteur
Monique van der Weijden (1961) is psychosyntheticus, facilitator in systemisch werk, coach en trainer in o.a. Nederland, Zweden, Israël en Afrika. Ze heeft haar eigen praktijk GOmotions. Juist omdat ze zelf heeft ervaren hoe het is om een burn-out en depressie te doorlopen, weet ze hoe zwaar het is om dit donkere pand alleen te bewandelen. Met haar debuutroman Wild hart hoopt ze inzicht, troost en inspiratie te bieden voor eenieder die op zoek is naar eigenwaarde, vrijheid, zin en betekenis.

Over De siliconen sluipmoordenaar
In De siliconen sluipmoordenaar schrijft Gerrie de Jongh vanuit haar eigen ervaringen. Ze heeft het het ASIA-syndroom, een auto-immuun ziekte, als gevolg van siliconen vergiftiging. De gevolgen van de ziekte zijn gigantisch, niet voor alleen voor haar zelf, maar ook voor haar echtgenoot en twee kinderen. Over het ASIA-syndroom en de siliconen vergiftiging is weinig bekend, zelfs niet bij artsen en verpleegkundigen. Wat men wel weet is dat het wordt veroorzaakt door de siliconen borstimplantaten die ze heeft gekregen na een algehele borstamputatie als gevolg van kanker.

Met haar boek De siliconen sluipmoordenaar - Hoe siliconenvergiftiging door borstimplantaten levens bedreigd wil Gerrie de aandacht voor het ASIA-syndroom weer nieuw leven inblazen en als het even kan de politiek wakker schudden. 

Over de auteur
Gerrie de Jongh (1974) is huisvrouw, echtgenoot en moeder van twee kinderen. Voordat ze het ASIA-syndroom kreeg, was Gerrie werkzaam in de zorgsector; eerst thuiszorg bij voornamelijk mensen met de ziekte kanker en later bij een grote zorgverzekeraar toen de thuiszorg haar te zwaar werd. Al vanaf het begin van haar werkzame leven heeft ze zich ingezet voor anderen, zowel in de zorg als in de politiek. Maar ook nu ze ernstig ziek is, heeft ze nog steeds het doorzettingsvermogen om aandacht te vragen voor haar ziekte, waarmee ze inmiddels veel in het nieuws geweest; dagbladen, magazines en televisie, ze kreeg overal een platform. En dat is volgens Gerrie broodnodig.

Wil de boeken een handje helpen? Neem dan een kijkje op de crowdfundpagina van Slagboom. 

Meer nieuwsberichten

23 april 2021
  Er staat weer een nieuwe titel op Slagboom! ‘Happy Hart’ van yogadocent Agnes Klinkert is hét boek dat je inspireert tot het doen en beleven van yoga. In dit boek... meer
19 maart 2021
Bijna iedere creatieveling zal zich wel kunnen herkennen in de soms zware last van planningen. Het maken van de planning is vaak niet eens het grootste probleem, maar het volgen... meer
12 maart 2021
''Maak het verhaal specifiek en verzin concrete omstandigheden. Maak de wereld om je hoofdpersonages heen levendig en zorg dat de lezer zich echt in kan beelden hoe dit leven... meer
3 maart 2021
Het is alweer tijd voor onze 5e schrijftip! Loop jij wel eens vast met schrijven en kun je wel wat praktische tips gebruiken om het proces wat makkelijker te maken... meer